LICEMER LUTOVAC! Odbija pregovore u Skupštini, a sastaje se po hotelima!

Autor: Republika

Vesti

09.10.2019

06:35 >> 06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako odbija da učestvuje u pregovorima u Skupštini, predsednik Demorkatske stranke Zoran Lutovac sastaje se po hotelima sa bivšim evroposlanikom Knutom Flekenštajnom i razgovara sa njim o političkoj situaciji, što je, u najmanju ruku, licemerno!

RepublikaFoto: Tanjug/D. Goll
Zoran Lutovac

Kako prenosi dnevni list "Danas", sastanak je održan u beogradskom hotelu Metropol. Flekenštajn i Lutovac su razgovarali u četiri oka. Nakon odlaska Lutovca zbog drugih obaveza, na večeri sa Flekenštajnom, ostali su Dušan Kostadinović, predsednik IO DS, Nebojša Zelenović, član Predsedništva Ujedinjene DS, Dejan Nikolić, poslanik DS-a, kao i Boris Tadić, lider Socijaldemokratske stranke, takođe u Ujedinjenoj DS. Večeri su prisustvovali i poslanici DS Nataša Vučković i Balša Božović.

Flekenštajn će danas prisustvovati razgovorima predstavnika poslaničkih grupa u Narodnoj skuštini o izbornim uslovima.

Razgovori treba da počnu popodne, i sem Flekenštajna, najavljeno je i prisustvo bivšeg evroposlanika Eduarda Kukana. Najbrojnija poslanička opoziciona grupa Demokratske stranke neće učestvovati na sastanku, saopšteno je u nedelju iz DS.

RepublikaFoto: e-stock/Ivan Dobričić
Savez za Srbiju

Ni druge grupe iz stranaka koje su članice opozicionog Saveza za Srbiju neće uzeti učešće. Iz SZS je saopšteno da su uvek spremni za razgovore sa EU i međunarodnim organizacijama, ali da je za popravljanje uslova za izbore 2020. prekasno. Sanda Rašković Ivić, šefica poslaničke grupe Za spas Srbije, prvo je rekla da će učestvovati, ali je onda preinačila svoju odluku. Ona je i potpredsednica Narodne stranke, članice SZS.

Jovan Jovanović, iz grupe Samostalni poslanici, takođe je odbio učešće. U ovoj grupi su i članovi Stranke slobode i pravde iz SZS.

Prema izrečenim stavovima, u dijalogu će učestvovati šefovi poslaničkih grupa iz stranaka vladajuće koalicije, zatim iz stranaka nacionalnih manjina. Učestvovaće i predstavnici grupe LDP-LSV-SDA čiji je predsednik Čedomir Jovanović, a njegov zamenik Enis Imamović.

Takođe i otcepljeno krilo Dosta je bilo, koje ima klub i nastupa kao Stranka moderne Srbije na čelu sa Tatjanom Macurom. Kada je reč o Socijaldemokratskoj stranci, nju će predstavljati Marko Đurišić, u ime poslaničke grupe, i lider SDS Boris Tadić, koji nije poslanik, i za koga se pretpostavlja da će doći u svojstvu političkog savetnika. 

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da je odluka opozicije da ne učestvuje u razgovorima vlasti i opozicije u Skupštini, kojima će posredovati Evropski parlament, pokazatelj njihove neodgovornosti.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici naveo je da je ponuda EP da posreduje u pregovorima o izbornim uslovima naišla na dobre reakcije, ali da on ne može da sudi o tome ko će doći, a ko ne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Suzana

09.10.2019 07:28

Samo Skupština je mesto za razgovore izmedju stranaka o svim pitanjima.

Laki

09.10.2019 07:41

Lutovac je lazov i dvolicna osoba....

Marija

09.10.2019 07:51

Hoce li neko da mi objasni sta zapravo hoce nasa opozicija? Hoce fer izborne uslove,mi im omogucimo oni opet kukaju. Stvarno ne razumem.Niko vam nije kriv sto nemate glasace,tu vam vec niko ne moze pomoci.

Rajka

09.10.2019 07:52

Lutovac je čovek koji prima direktive od drugih i kao takav je potpuno nebitan.