Lončar najavio: Krivične prijave za napade na lekare

Autor:

Vesti

30.10.2019

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apsolutno je nedopustivo da u 21. veku naši medicinski radnici doživljavaju napade vandala i neodgovornih pojedinaca i potrebno je da se po hitnom postupku izmeni zakon kako bi svaki napad na medicinske radnike odmah podlegao krivičnoj prijavi, zaključak je sa sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa zdravstvenim radnicima koji su nedavno bili napadnuti.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zlatibor Lončar

Ministar je razgovarao sa zdravstvenim radnicima Ivanom Stojković i Biljanom Tonić iz KC Niš, Marianom Vignjević iz KC Novi Sad i Anom Mladenović iz DZ Svilajnac, koje su nedavno bili mete napada na svojim radnim mestima, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

- Država Srbija danas, kao nikada pre, brinući o statusu i položaju lekara i medicinskih sestara i tehničara, ulaže u poboljšanje uslova rada u zdravstvenim ustanovama, nabavljamo najsavremenije medicinske aparate i opremu, povećavamo plate i omogućavamo usavršavanje i specijalizacije zdravstvenim radnicima, sve u cilju omogućavanja brze, efikasne i kvalitetne zdravstvene usluge i nege pacijentima, građanima Srbije - rekao je Lončar i dodao:

- Moramo biti svesni da svaki ovakav napad na lekare i medicinske radnike koji predano i savesno obavljaju svoj posao nanosi veliku štetu čitavom zdravstvenom sistemu, odnosno svima nama. Stoga je neophodno da kao društvo reagujemo, uvek adekvatno osudimo ovakve incidente i stanemo u zaštitu zdravstvenih radnika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading