RHMZ upozorava: Uključen je meteoalarm, za vikend stiže zima i to "na velika vrata"! Biće mnogo snega, a i debelog minusa!

Autor: Republika

Vesti

27.12.2019

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako upozorava Republički hidrometeorološki zavod Srbije, za vikend će temperature biti u osetnom padu i ispod proseka za ovo doba godine, a najavljeno je i formiranje snežnog pokrivača visine od 5 do 10 centimetara!

Foto: Tanjug/AP/J. PAP
STIŽE ZIMA Biće snega, a i minusa

Vikend pred nama donosi zimu - i kada je reč o snegu i kada je žestok minus u pitanju!

Kako stoji na sajtu RHMZ, u subotu i nedelju 28. i 29. decembra očekuju se snežne padavine i formiranje snežnog pokrivača na teritoriji cele zemlje. Visina snežnog pokrivača kretaće se od 3 i 5 do 10 centimetara, a više snežnih padavina očekuje se u zapadnim, jugozapadnim i južnim krajevima.

Preko dana će, kako stoji u najavi, biti veoma hladno - ispod proseka za ovo doba godine.

U Srbiji će do sredine naredne sedmice biti hladno sa slabim i umerenim jutarnjim mrazem i dnevnom temperaturom ispod proseka, a zatim sa prosečnim temperaturama za ovo doba godine.

Foto: Printscreen/hidmet.gov.rs

Nagli pad temperatura zahteva i formiranje snežnog pokrivača zahtevaju i veći oprez od strane vozača. Neophodna je upotreba zimskih pneumatika i sve neophodna oprema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading