Zbog mita, Bjela bi mogao da dobije ozbiljnu robiju

Autor:

Vesti

11.01.2020

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog sumnje da je Dragan Bjelogrlić, nedozvoljenim radnjama, izvlačio novac iz Filmskog centra Srbije, praveći dogovore sa članovima komisije koja dodeluje novčana sredstva, reditelj bi mogao da dobije kaznu zatvora prema krivičnom zakonu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Dragan Bjelogrlić

Osoba koja ponudi mito može biti kažnjena sa od šest meseci do pet godina zatvora, navodi se u članu 368 Krivičnog zakona.

- Ko službenom ili drugom licu učini, ponudi ili obeća poklon ili drugu korist da ono u okviru svog službenog ovlašćenja ili u vezi sa svojim službenim ovlašćenjem izvrši službenu radnju koju ne bi smelo izvršiti ili da ne izvrši službenu radnju koju bi moralo izvršiti ili ko posreduje pri ovakvom podmićivanju službenog lica, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina - navodi se u zakonu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Irina

11.01.2020 12:11

Crne senke nad Bjelinom glavom. Eto mu ideje za novi film koji će oboriti rekorde onih nad Balkanom. Samo ti nastavi zemljače da "umetnički" pljuješ, pardon - "stvaraš novu istoriju". To je jedini tvoj neprikosnoveni talenat.

Odgovori 23 1
Anđelija

15.01.2020 21:58

Bjelogrlić je od FCS pre nekoliko godina uzeo novac za dva filmska projekta ("Čuvari formule" i "Toma"), a još ih nije počeo.