Zaustavimo bacanje otrova!

Autor:

Vesti

11.03.2020

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom uznemirujućih i zastrašujućih vesti o trovanju pasa na Kalemegdanu, vlasnici pasa, sugrađani Starog Grada, ali i svi oni kojima je najpoznatiji park prestonice mesto gde rado šetaju i provode vreme sa svojom decom i ljubimcima, zakazali su miran protestni skup za subotu, 14.03.2020.godine od 10-12h na ulazu u Kalemegdan iz Knez Mihailove ulice.

RepublikaFoto: youtube.com/Hope For Paws - Official Rescue Channel
Foto: Ilustracija

Razlog za okupljanje je skretanje pažnje nadležnim institucijama na ugroženost ljudi i životinja, kao i sve učestalija pojava trovanja vlasničkih pasa na Kalemegdanu i ostalim gradskim parkovima, a u cilju podizanja sveopšte brige za okolinu i podizanje svesti građana. 

Podsetimo, prošlog vikenda uginulo je osam pasa na Kalemegdanu. 

Na sudskoj veterini Veterinarskog fakulteta završena obdukcija tela pasa koji su doneti nakon uginuća, a koja je pokazala da životinje imaju iste promene na jetri i drugim organima, te da je nalazom jasno utvrđeno da je u pitanju trovanje. 

Grad Beograd je uzorke organa pasa u utorak poslao na toksikološko-hemijsku analizu na Vojnomedicinsku akademiju, koja će utvrditi kojim hemijskom supstancom su otrovani. 

Protestni skup se, između ostalog, organizuje kako bi se dobila i zvanična potvrda nadležnih institucija da je park bezbedan za posetioce, ali i ljubimce, da se ukaže na problem nedovoljnog obezbeđenja i da se vidi koje mere predostrožnosti će Kalemegdan da preduzme u cilju bezbednosti njegovih posetilaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading