10 auto-patrola pomaže građanima Loznice

Autor: Mediji

Vesti

18.03.2020

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Loznici je u skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja u Republici Srbiji i naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije počelo sprovođenje mera kojima se pruža podrška svim sugrađanima, a posebno onima koji spadaju u rizične grupe, licima starijim od 65 godina i hroničnim bolesnicima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Operativni centar otvoren je od juče neprekidno 24 časa, a građani kojima je potrebna pomoć, dostava lekova, osnovnih životnih namirnica, sredstava za higijenu i slično mogu se javiti na telefone 064/644-54-52 i 015/893-758 ili na mejl adresu gradskistab@loznica.rs, saopšteno je iz Gradskog štaba.

U centru, smeštenom u Omladinskom centru, po tri osobe rade po osam sati i odgovaraju na telefonske pozive. Angažovano je trenutno 20 volontera i formirano deset mobilnih auto patrola sa po dva volontera koji imaju akreditacije "Grad Loznica štab za vanredne situacije", sa vidno istaknutim imenom i prezimenom, a sa istim nalepnicama obeleženi su i automobili koje koriste.

 

 

Prema podacma dobijenim od Centra za socijalni rad i Crvenog krsta za sada na teritoriji Loznice ima 113 porodica, ili osoba kojima je neophodna pomoć i volonteri su stalno na terenu. Tokom trajanja vanrednog stanja, Grad Loznica obezbediće svu neophodnu pomoć kako bi najosetljivije grupe stanovništva bile što manje izložene virusu korona.

Inače, na teritoriji Loznice do danas nema osoba zaraženih virusom Kovid-19, saopšteno je iz Gradskog štaba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading