Goran Stevanović objasnio ključnu stvar: OVAKO se pravilno odlažu iskorišćene rukavice i maska!

Autor:

Vesti

12.04.2020

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović izjavio je na današnjoj konferenciji da kovid bolnice nemaju problema sa upravljanjem medicinskog infektivnog otpada, objašnjavajući da se poštuju uobičajne procedure koje su sada pojačane zbog povećane količine otpada.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Goran Stevanović

- Postupanje sa otpadom je standardna procedura u svim bolnicama, ne samo kovid. Koriste se uobičajene procedure, koje su sada samo pojačane, a sva pravila se poštuju. Sve to je zahvaljujući pojačanim naporima ljudi zaduženih za ove poslove - objašnjava Stevanović.

Govoreći kako da građani odlažu iskorišćeni par rukavica i masku, Stevanović je rekao da iako rukavice i maske uglavnom koriste zdrave osobe, potrebno je da se odlažu na pravi način.

Kako je objasnio, nakon korišćenja rukavica, potrebno ih je okrenuti tako da unutrašnja strana bude spolja, a zajedno sa tim, u unutrašnjosti rukavica, spakovati i masku.

Dodaje da se to zajedno odlaže u drugu najlonsku kesu koja se vezuje i to onda može da bude bačeno u standardni komunalni otpad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading