Korona pustoši domove za stare: Još dva smrtna slučaja u Nišu!

Autor: srbijadanas.com, Republika

Vesti

15.04.2020

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novo žarište koronavirusa u Nišu je privatni starački dom "Eskulap", čijih je 27 korisnika pozitivno na virus Covid 19.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Testirali smo 90 korisnika ove ustanove, stiglo nam je 45 rezultata od kojih je 27 pozitivno. Očekujemo ostale rezultate kada ćemo znati konačan broj zaraženih - saopštio je Goran Stanojević, pomoćnik direktora Kliničkog centra u Nišu.

Epidemiolog Branislav Tiodorović naveo je danas da je u ovom staračkom domu zaraženo i troje zaposlenih.

On je kazao da se u Kliničkom centru nalazi i 147 korisnika državnog Gerontološkog centra kod kojih je takođe potvrđeno prisustvo korona virusa.

- Oni su za sada u stabilnom stanju, nemamo nijednog na respiratoru, ali su dva pacijenta preminula - kazao je Stanojević.

Time se broj mrtvih od zaraze kornavirusom u Gerontološkom centru popeo na troje. Prvi smrtni slučaj registrovan je 9. aprila kada je usled zaraze Covidom 19 umrlo jedan sedamdesetšestogodišnji Nišlija.

Njegova smrt dovela je do istrage u ovoj ustanovi koja je pokazala niz propusta rukovodstva zbog čega je uhapšen direktor ustanove M. S. koji je osumnjičen za teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa širenjem zarazne bolesti. Njemu je danas određen pritvor do 30 dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading