OPŠTA TUČA U SZS: ĐILASOVI SABORCI ZARATILI SA KOALICIONIM PARTNERIMA

Autor:

Vesti

23.05.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savez za Srbiju Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića puca po svim šavovima, što oni više ne da ne kriju, već ne propuštaju priliku da krivicu za sve izvesniji neuspeh tog političkog projekta svale jedan na drugog.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Da u opštem ratu ne biraju sredstva, govori i napad potpredsednika Đilasove Stranke slobode i pravde (SSP) Marka Bastaća na lidera Narodne stranke. Bastać je udario i na intimu saboraca i u naletu osude njihovih poteza (ne)namerno ustvrdio da je Jeremić impotentan.

TRENIRANJE STROGOĆE

Đilasov saradnik ostrvio se na koalicionog partnera iz SZS posle Jeremićevog televizijskog gostovanja tokom kog je pohvalio vlast u borbi protiv koronavirusa i konstatovao da je najveći problem opozicije što nema kredibilitet kod naroda, te da narod opoziciji ne veruje.

Sve te frigidne salonske političare molim da nas ostave na miru

 

- Muka mi je više od tih salonskih političara koji nestaju na po nekoliko meseci, a onda se onako ozbiljni i zabrinuti pojave malo i hvale mere Vlade. A nakon toga, malo napadnu i opoziciju. Nisam video da su ti ljudi makar nos promolili, a ja sa kolegama i saradnicima jesam. I nisam prestao da budem u službi građana. Nosili smo hranu, šetali kućne ljubimce, dezinfikovali stambene zgrade... Tako mi doživljavamo politiku, kao šansu da nešto učinimo za ljude, a ne kao priliku da pametujemo - kazao je Bastać.

Đilasov stranački funkcioner potom je Jeremiću uputio poruku:

GAJIĆ: Sergej smešan i dripac

TRIFUNOVIĆ: Uzmi ti vinjak!

Lider PSG Sergej Trifunović žestoko se raspravljao sa advokatom Vladimirom Gajićem, bliskim Jeremićevim saradnikom, nakon odluke da odustane od bojkota izbora. Nakon što je konstatovao da će se SZS raspasti posle izbora 21. juna, te da će mnogi tad hteti u PSG, Gajić, koji je već optuživao Trifunovića da je "uzeo keš" za izlazak na izbore, poručio mu je da "sanja".

Trifunović mu je na to uzvratio porukom:

- Znam u koju stranku nećeš ući.

Gajić nije ostao dužan, te mu je poručio da je smešan i dripac, na šta mu je lider PSG uzvratio:

- Uzmi vinjak.

Pošto ga je nazvao primitivcem, Gajić ga je na kraju blokirao na Tviteru.

- Sve te frigidne političke, impotentne salonske političare, kao i profesionalne Tviter revolucionare naljubaznije molim da nas ostave na miru i da ne pokušavaju nama da komanduju niti da nas disciplinuju.

Od starta je bilo jasno da ta družina, okupljena na mržnji prema Vučiću, ne može da opstane

IZGUBLJEN KOMPAS

Sapunica u Đilasovom SZS kulminirala je posle odluke lidera PSG Sergeja Trifunovića da ipak izađe na izbore. Ni njega nisu štedeli, ali im je Trifunović poručio da ih se ne plaši i da će mu biti zadovoljstvo da raskrinka sve njihove prljave igre. Jeremića je nazvao pokvarenjakom i političkim diletantom, a Đilasa optužio da stoji iza podlih napada na neistomišljenike preko svojih glasila. Kraj SZS, zaključio je, izvestan je posle izbora 21. juna.

Đilas igra nintendo dok Janko drži govor

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Dragan Đilas

Jedan od lidera SZS Janko Veselinović zamolio je Trifunovića da odustane od izlaska na izbore, pravdajući taj apel brojem novoobolelih od koronavirusa. To je šokiralo i Trifunovića, koji je odgovorio da je to potez očajnika, dok je jedan tviteraš upitao lidera PSG kako je uopšte Veselinovića istrpeo na sastancima SZS.

- Ja ti se divim. Čovek je flotantna masa, koja, kad progovori, moliš boga da ogluviš. Jer dosada... - naveo je on, na šta mu je Trifunović odgovorio:

- Samo napuniš bateriju pre sastanka. Đilas je igrao nintendo, a ja sam se dopisivao s vama na Tviteru.

Politikolog Jelena Vukoičić kaže da je sve izvesnije da SZS ide u političku istoriju.

- Oni su izgubili kompas, to potvrđuju i ove poslednje vulgarne uvrede Bastaća na račun Jeremića. Od starta je bilo jasno da ta družina, koja je okupljena bez ikakve ideologije, političke platforme, već samo na patološkoj mržnji prema Vučiću, ne može da opstane. Narod to, dobro je primetio Jeremić, ne podržava - mišljenja je Vukoičićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading