Sve žešći obračuni i pretnje u redovima opozicije: Đilas kao Legija

Autor:

Vesti

03.06.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U redovima opozicije, ako nastave sa teškim pretnjama, pesničenjem i fizičkim obračunima, nije isključeno da će biti i mrtvih, sve su češća upozorenja u javnosti. Predstavnica Pokreta 1 od 5 miliona Valentina Reković nazvala je Savez za Srbiju Dragana Đilasa JSO, što asocira na Jedinicu za specijalne operacije, koju je vodio Milorad Ulemek Legija, pravosnažno osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas i Zoran Lutovac

- Nakon targetiranja političkih neistomišljenika, tzv. jedinstvena srpska opozicija (JSO) krenula i na novinare. Je l' se tako borite za slobodu medija - napisala je na Tviteru Rekovićeva, reagujući na prozivke Đilasovih pristalica jednoj novinarki.

Istovremeno Janko Veselinović, jedan od lidera Đilasovog SZS, pozvao je građane da tuže predsednike PSG Sergeja Trifunovića, SDS Borisa Tadića i NS Zorana Živkovića jer su pogazili odluku o bojkotu izbora. Veselinović je na taj način opet gurnuo prst u oko opozicionim kolegama jer je Trifunović prethodno njega i lidera Narodne stranke Vuka Jeremića označio kao glavne krivce što mu crtaju metu na čelu. Trifunović smatra da su oni odgovorni što je fizički napadnut usred dana u centru Beograda, dok su na štandu PSG prikupljali potpise građana za izlazak na izbore, kao i za napad na člana Omladine PSG Aleksandra Pašalića (19).

Milorad Ulemek Legija

Veselinović je na Tviteru objavio spisak potpisnika tzv. sporazuma s narodom i apelovao da građani presaviju tabak i tuže sve one koji su prekršili obećanje da će bojkotovati izbore.

- Dragi građani koji ste potpisali sporazum sa narodom, imate svoj primerak. Evo kopije originala potpisa političara. Tužite one koji su ga prekršili. Imate sve, sporazum, obaveze, potpise, njihovu izjavu da su "uslovi 100 puta gori". Da ne bude da je "odgovornost opšte mesto" - napisao je Veselinović.

Tužba za nepismenost

Foto: twitter.com/j_veselinovic/printscreen
Veselinovićev tvit

Nije ostalo neprimećeno da je Veselinović reč original napisao kao "orginal", te mu je uzvraćeno da bi građanima bolje bilo da njega tuže za nepismenost, uz podsećanje na slučaj njegovog kolege i potpredsednika Đilasovog SSP Borka Stefanovića, koji se izblamirao kada je rekao "to vam piše u tačci 2."

- Tačci, a? E, moja elito Đilasova. Nazivate nas krezubim sendvičarima, neobrazovanim, a sebe kujete u zvezde da ste elita. Moguće. Sve je moguće. Ali mi se, pre svega, čini da je moguće da je narod stavio tačku. Na vas - napisao je funkcioner SNS i direktor CEBEF Damir Handanović na Tviteru, gde je objavio taj snimak Stefanovićevog gostovanja.

Kampanju protiv Trifunovića i PSG zbog odluke da izađe na izbore nastavili su i funkcioneri Jeremićeve NS. Upitan da objasni razliku između jeremićevaca i PSG, funkcioner NS Vladimir Gajić je na Tviteru odgovorio:

- Nisu primitivci i nisu kupljeni i nisu narkomani... da ne idem dalje.

Uprkos negativnim komentarima na takve kvalifikacije, Gajić je nastavio po svom, pitajući "koja nije tačna?" Ništa blaži nije bio ni potpredsednik NS Siniša Kovačević, ali je njemu usta zapušila sociolog Vesna Pešić. (pogledaj okvir)

Politikolog Jelena Vukoičić kaže za Srpski telegraf da je u redovima opozicije opšte rasulo, ali opasnije - sve jača agresija koja može da ima i kobne posledice:

- Samo zato što su neki odlučili da izađu na izbore u okrnjenom Đilasovom SZS očigledno gube živce, što za posledicu ima i iznošenje prljavog veša, vređanja, pa čak i pesničenje. Ako se ne zaustave, može biti, što bi naš narod rekao, i mrtvih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading