Vesić: Boško piše gluposti koje smišlja Đilas

Autor:

Vesti

05.06.2020

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Dveri Boško Obradović slagao je da se izbori održavaju samo u Srbiji, te da su zbog koronavirusa odložena glasanja u Poljskoj i Severnoj Makedoniji.

RepublikaFoto: Grad Beograd
Goran Vesić

- Zbog pandemije odloženi predsednički izbori u Poljskoj i referendum u Rusiji. U Severnoj Makedoniji takođe. A kod nas na silu se nastavlja izborni proces usred pandemije. Pritom, nedemokratski i protivustavno! Šta još treba da nam urade da bismo shvatili - napisao je Obradović na Tviteru.

Odgovarajući na novinarska pitanja tokom posete Loznici, predsednik države Aleksandar Vučić primetio je da su događaji demantovali deo srpske opozicije, koji je optuživao vlast da jedina organizuje izbore iako pandemija koronavirusa nije okončana.

Na konstataciju novinara da na izbore idu Poljska, Hrvatska, Severna Makedonija, a da je, primera radi, lider Dveri Boško Obradović tvrdio da u Poljskoj neće biti izbora, Vučić je rekao da su u Poljskoj izbori na Vidovdan, a 1. jula su u Rusiji, koja je, inače, u mnogo komplikovanijoj KOVID situaciji nego Srbija.

Obradoviću je lekciju održao i Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, koji je na Fejsbuk profilu, između ostalog, napisao i ovo:

- Ovo Boško nije mogao sam da smisli jer takvu glupost i neznanje pokazuje samo njegov šef Ðilas.

Podsetio je da su predsednički izbori u Poljskoj tek raspisani i zakazani za 28. jun.

IZBORNI KALENDAR

28. jun

Predsednički izbori u Poljskoj

1. jul

Referendum u Rusiji

5. jul

Izbori u Severnoj Makedoniji

5. jul

Vanredni parlamentarni izbori u Hrvatskoj

- Rok za prijavu kandidata sa 100.000 potpisa je 10. jun. Kampanja neće trajati ni dve nedelje - naveo je Vesić.

Dodao je da ga cela priča podseća na izjavu "srpskog fašiste Boška Obradovića datu 13. maja ove godine, kada je tvrdio da su odloženi izbori u Poljskoj i Makedoniji, kao i referendum u Ruskoj Federaciji".

- Opozicija u Poljskoj, Rusiji, Hrvatskoj i Severnoj Makedoniji može samo da sanja dužinu kampanje koju za ove izbore ima opozicija u Srbiji. Objavljujući nastavak izbornih radnji, odmah posle ukidanja vanrednog stanja, predsednik republike i Vlada omogućili su više prostora opoziciji u Srbiji za predstavljanje programa nego što je slučaj s drugim evropskim zemljama u kojima se izbori održavaju. Samo kažem - napisao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading