DRAMA NAŠE PORODICE NA LETOVANJU U GRČKOJ: Srpski dečak na Tasosu u bolnici zbog korone

Autor:

Vesti

11.07.2020

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U bolnicu u Kavali na grčkom ostrvu Tasos navodno je primljen desetogodišnjak iz Srbije sa jakim bolovima u stomaku i povišenom temperaturom za koga se ispostavilo da ima koronu, prenose Grci tvrdnje medija u Srbiji.

Foto: Ilustracija

Navodi se i da porodica ovih dana prolazi kroz pravu dramu. Mediji su preneli i da je tokom prelaska grčke granice roditeljima urađen test, čiji je nalaz pokazao da su negativni i da je zbog toga došlo do pravog šoka kada se otkrilo naknadno da dečak ima koronavirus, budući da je jedino s roditeljima bio u kontaktu.

Međutim, nejasnoće oko ovog slučaja se ni tokom jučerašnjeg dana nisu razjasnile, a identitet porodice nije bio poznat. Pokušavajući da sazna o čemu je reč, Srpski telegraf je kontaktirao ambasadora Srbije u Grčkoj Dušana Spasojevića, koji o slučaju nije znao ništa, pa nas je uputio na konzulat u Solunu. Tamo nam je rečeno da im se porodica nije obratila, ali da to ne znači da se slučaj nije desio.

RepublikaFoto: youtube.com/RTSSajt
Dušan Spasojević

Negativni testovi na Eviji

Testovi 87 srpskih turista na Eviji pokazali su da su oni negativni na KOVID-19. Grčki mediji su preneli da je grupa državljana iz Srbije koji su doputovali na grčko ostrvo Evija putovali zajedno sa parom za koji je naknadno utvrđeno da je oboleo od koronavirusa.

Tokom jučerašnjeg dana čekali su se i rezultati testova osoba koje su kontaktirale sa našom državljankom za koju se ispostavilo da ima KOVID-19.

- Svakako treba imati u vidu da građani nemaju obavezu da obaveštavaju konzulat o svemu što se dešava dok borave na teritoriji Grčke, osim u slučaju kada im je neophodna konzularna pomoć - zvanično nam je rečeno u konzulatu.

Srpski telegraf je stupio u kontakt i sa bolnicom u Kavali, gde su rekli da ne smeju da daju izjave za medije, ali su zvučali zbunjeno i činilo se da nemaju saznanja o zaraženom srpskom detetu i njegovoj porodici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading