VISOKE KAZNE ZA ONE KOJI NE ČISTE SNEG: Lopate u ruke ili sledi UDAR NA DŽEP!

Autor: blic.rs

Vesti

27.02.2018

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko ne očiste sneg ispred svojih zgrada i kuća, Beograđani bi mogli da plate kaznu od 5.000 dinara, dok je ona za preduzeća deset puta viša!

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Očistite sneg pre nego što vas udare po džepu

Prema odluci o komunalnom redu propisano je obavezno uklanjanje snega i leda sa određenih površina javne namene i površina u javnom korišćenju.

- Ovom odredbom propisano je uklanjanje snega i leda sa trotoara širine do pet metara, koji se nalaze ispred zgrade ili parcele, za pravna i fizička lica koja koriste te nepokretnosti kao vlasnici, korisnici, zakupci ili neposredni držaoci - kažu iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Takođe, propisano je da se prilikom uklanjanja snega i leda ne zatrpavaju slivnici, kao i da se sneg ne baca na kolovoz. Komunalna inspekcija vrši redovnu kontrolu "kada to uslovi zahtevaju", ali i po prijavama.

- Kontrole se obavezno vrše čim počne da pada sneg. Nadzirani subjekti se obaveštavaju o obavezama, a nakon prestanka padavina inspektori proveravaju da li je sneg očišćen. Ako nije, pokreće se upravni postupak i izriču kaznene mere odnosno izdaju se prekršajni nalozi - dodaju iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Sugrađani koji ne očiste sneg moraju platiti kaznu od 5.000 dinara, koliko i iznosi visina kazne za odgovorno lice u pravnom licu. Kazne za preduzetnike su 25.000 dinara, dok je ova kazna najviša za pravna lica i iznosi 50.000 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading