SUZANA PAUNOVIĆ: U Srbiji nema rasne diskriminacije

Autor: Tanjug

Vesti

22.03.2018

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv rasne diskriminacije Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava je istakla da je u Srbiji stvoren pravni i institucionalni okvir za sprovođenje Međunarodne Konvencije o ukidanju svih oblika rasne diskriminacije Ujedinjenih nacija.

RepublikaFoto: Republika
Suzana Paunović

- U prilog trajnoj posvećenosti naše države izgradnji društva baziranog na principima tolerancije govori činjenica da Srbija duže od 50 godina dosledno primenjuje ovu Konvenciju, navela je Paunović. U našoj zemlji se sve religije, rase i ljudska bića poštuju na isti način - poručila je Paunović.

Delegacija Srbije, koju je predvodila Suzana Paunović, predstavila je pre četiri meseca Komitetu za ukidanje rasne diskriminacije UN mere koje je naša zemlja preduzela od 2008. godine na sprovođenju Međunarodne konvencije o ukidanju svih oblika rasne diskriminacije.

Komitet za ukidanje rasne diskriminacije uputio je delegaciji Srbije 20 preporuka

Dve preporuke koje se odnose na zločin iz mržnje su prioritetne za sprovođenje i o njima naša zemlja treba da izvesti Komitet krajem ove godine.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 21. mart proglasila praznikom, smatrajući da je potrebno da sve države sveta ujedine napore kako bi se eliminisali svi oblici rasne diskriminacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading