NAJSKUPLJI IKAD PRODAT AUTOMOBIL NA LICITACIJAMA UPRAVE CARINA! "Bentlija" odvezli za ASTRONOMSKU CIFRU! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vesti

23.04.2024

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luksuzna mašina bila je samo deo licitacije.

NAJSKUPLJI IKAD PRODAT AUTOMOBIL NA LICITACIJAMA UPRAVE CARINA! "Bentlija" odvezli za ASTRONOMSKU CIFRU! (FOTO, VIDEO)

Foto: Фото Управа царина Републике Србије

Na licitaciji koju je 16. aprila 2024. godine organizovala Carinarnica Subotica prodato je ukupno 12 vozila - 11 automobila i jedan autobus, od čega je državni budžet prihodovao preko 26 miliona dinara.

Najvišu cenu dostigao je ''Bentley Continental GT V8'', prodat za više od 21 milion dinara, što je kada se preoračuna skoro 180.000 evra.

 

 

Njegova početna cena bila je gotovo duplo manja - 12 miliona dinara, a kauciju od 30% ove sume uplatilo je čak sedam zainteresovanih ponuđača.

Ovo je rekordna cena po kojoj je prodat jedan automobil od kada je Uprava carina Srbije organizuje licitacije, koje su od 30. marta 2022. godine elektronske, kao jedini način prodaje trajno oduzete robe.

Neobični "ulovi" carinika 

Podsećanja radi, carinici u Srbiji se svakodnevno suočavaju sa pokušajima prenošenja neobičnih predmeta. 

Tako su carinski službenici 16. marta 2024. godine na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili krijumčarenje hladnog oružja (katana, noževi, sekira) i gasnog pištolja skrivenih u jednom automobilu.

Slučaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil kojim je upravljao strani državljanin. Putnik je potvrdio da su pištolj, katana, noževi i sekira njegovi, ali ih nije prijavio jer nije posedovao bilo kakvu dokumentaciju i neophodnu dozvolu.

Takođe, Uprava Carine je nedavno saopštila da su njeni carinici na graničnom prelazu Preševo zaplenili dva sata marke "Roleks" čija je vrednost procenjena na čak 32.000 evra. Ova neobična situacija se dogodila kada su muškarac i žena iz inostranstva, koji su se vozili u automobilu marke "BMW", odlučili da ne prijave ništa osim ličnog prtljaga prilikom ulaska u zemlju.

Ne prijavljeni luksuzni satovi doveli do gubitka vrednog automobila

Kako su istakli iz Uprave Carine, ovaj slučaj je posebno interesantan jer je vozač "BMW"-a zbog neprijavljene robe, u ovom slučaju dva skupa sata marke "Roleks", ostao bez vrednog automobila vrednog gotovo 30.000 evra. Naime, prema propisima, ukoliko vrednost neprijavljene robe prelazi trećinu vrednosti vozila, carinici imaju pravo da zadrže vozilo.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading