PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U IVANJICI: Bujica odnela seoske prilaze, odsečena domaćinstva...

Autor: Tanjug

Vesti

06.07.2018

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon nevremena koje je pogodilo Ivanjicu, na teritoriji cele opštine proglašena je vanredna situacija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
U Ivanjici vanredna situacija zbog nevremena/Foto: Ilustracija

Obilna kiša izazavala je ogromne probleme u selima Devići, Ostatija, Brusnik, Luke i Međurečje.

Najveća šteta je na putnoj infrastrukturi. Seoske prilaze odnela je voda, a pojedina golijska domaćinstva su odsečena. Bujični potoci i dalje prave probleme, velika količina mulja i blata je izvučena na površinu, preneo je Glas zapadne Srbije.

Obilna kiša prouzrokovala je i probleme na vodosnadbevanju tako da JKP "Vodovod" radi smanjenim kapacitetom, a otežana je i prerada vode.

Lazović: Potrebna nam je pomoć vojske i države

Teritoriju opštine Ivanjica u kontinuitetu od 5. maja pogađaju elementarne nepogode, načinjena je ogromna materijalna šteta, zbog čega predsednik opštine Zoran Lazović kaže da su se za pomoć obratili državi i vojsci, a da odgovor očekuju u najskorije vreme, od vojske čak u toku dana.

- Danas smo na terenu, u podgolijskom kraju gde je bilo jako olujno nevreme propraćeno velikom količinom padavina koje je napravilo ogromne materijalne štete i klizišta - dodaje. 

Navodi da je u tom kraju više do hiljadu kilometara nekategorisanih puteva, te da su sada mnogi odsečeni, što nije samo problem u komunikaciji, već je dodatno nevolja što se sve događa u sezoni otkupa malina. 

- Nalazimo se u jednoj nezavidnoj situaciji. Materijalna šteta je neprocenjiva i trudimo se da u ovom trenutku uradimo sve što možemo kako bismo osposobili pre svega puteve. Kao lokalna samouprava moraćemo da se potrudimo da meštanima u što skorijem vremenu pomognemo u sanaciji štete - kazao je Lazović.

Zbog toga su, kako kaže, obratili državi od koje očekuju značajnu pomoć, ali i i Vojsci Srbije čiji pozitivan odgovor očekuju u toku dana. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading