Predsednik o investicijama: Voleo bih da više novca ide u Leskovac i Vranje

Autor: Republika

Vesti

26.06.2019

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se novinarima na konferenciji nakon uručenje ugovora o radu najboljim studentima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić na konferenciji

- Sa 10 milijardi želimo da ubrzamo ekonomski rast i povećamo plate i penzije. Nećemo ih baciti u bunar, pa da nam skoČi javni dug. Hoćemo da ulažemo u najveće projekte, a to su metro, kanalizacija, vodovod... posebno van Beograda, da ljudi osete bolji životni standard - kaže Vučić.

On naglašava da bi voleo da ima više novca za razvijanje svih gradova u Srbiji.

-  U Beogradu se gradi na svakom koraku. Voleo bih da više novca ide u Vranje, Leskovac... ali najviše ide u prestonicu jer tu ulažu privatni investitori - ističe predsednik.

Dotakao se i nestanka srpskih namirnica na Kosovu.

- Čuo sam Ramuša Haradinaja, priča o švercu droge i oružja dok zalihe hrane na severu KiM nestaju. Nećemo dozvoliti da naš narod ostane bez hrane. Učinićemo sve da zaštitimo naše građane. Ne očekujem ništa od međunarodne zajednice - rekao je Vučić, upitan da prokomentariše humanitarnu krizu na severu kosova i Metohije.

U petak o mišljenju Venecijanske komisije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će stav Venecijanske komisije o crnogorskom Nacrtu zakona o slobodi veroispovesti i pravnom položaju verskih zajednica komentarisati kada dobije punu pravnu analizu mišljenja tog tela Saveta Evrope, najverovatnije - u petak. 

- Imam više informacija o stavu Venecijanske Komisije, ali ću sačekati da dobijem punu pravnu analizu. Dobio sam juče prvu, a dao sam nalog da mi urade punu pravnu analizu i tek kada je budem dobio onda ću moći o tome da govorim - rekao je Vučić odgovarajući na novinarsko pitanje.

Dodao je da veruje da će to biti u petak posle sastanka sa Srbima u regionu. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Aleksandar

26.06.2019 11:07

Ravnomeran razvoj svih delova Srbije.

Miki

26.06.2019 11:15

Predsednik se zalaze za ravnomerni razvoj Srbije.

Boza29

26.06.2019 11:26

Srbija nikada nije imala vise investicija i novih radnih mesta i to je nesto na sta smo svi ponosni.

Bb0

26.06.2019 11:27

Ovo je velika stvar za Leskovac.Hvala vam od srca i nadamo se vasoj skoroj poseti.