U Ćupriji Kinezi otvaraju treću fabriku čarapa

Autor: Blic, Republika

Vesti

15.08.2019

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineski investitor "Eurofiber" potvrdio je da će u Ćupriji napraviti novi pogon za fabriku čarapa, a realizacija tog projekta se očekuje u septembru ili u oktobru, izjavio je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kineska kompanija za proizvodnju prediva otvorila je fabriku u Ćupriji 2016. godine, a dve godine kasnije pokrenut je još jedan pogon.

- I turska kompanija Feka Automotiv je dobila građevinsku dozvolu i počeli su sa pripremnim građevinskim radovima u našoj industrijskoj zoni - kazao je Erić.

Ukupni prihodi i primanja budžeta opštine Ćuprija u prvih šest meseci ove godine iznose 414.795.559 dinara i to su, prema rečima Ninoslava Erića - najveći prihodi koji su se slili u ćuprijski budžet u prvih šest meseci ijedne godine do sada.

- Porast ukupnih prihoda budžeta opštine Ćuprija u prvih šest meseci usledio je jer su nam porasli prihodi i od poreza na zarade i od poreza na imovinu. To je jedan od pokazatelja da su povećane zarade u lokalnoj samoupravi, a to je i posledica stranih direktnih investicija, koje i dalje dolaze i koje i dalje očekujemo - rekao je Erić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading