Brnabić sa Merk: Nemačka je među prvih pet investitora u Srbiji!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.01.2018

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić danas je u razgovoru sa državnom ministarkom za evropske poslove i regionalne odnose Bavarske, dr Beate Merk u Minhenu rekla da se Srbija zalaže za stabilnost regiona Zapadnog Balkana i da će, kao pouzdan, odgovoran i predvidiv partner, nastaviti da radi na unapređenju regionalne saradnje i stabilnosti.

RepublikaFoto: Tanjug
Ana Brnabić u razgovoru sa državnom ministarkom za evropske poslove i regionalne odnose Bavarske, dr Beate Merk

Premijerka Brnabić upoznala je državnu ministarku Merk sa aktuelnim političkim temama u Srbiji i regionu Zapadnog Balkana. 

- Srbija insistira na punoj primeni već dogovorenog u okviru Briselskog dijaloga, pre svega na formiranju Zajednice srpskih opština, na šta se Priština obavezala - naglasila je Brnabić, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.


Na sastanku je istaknuto da su bilateralni odnosi Srbije i Nemačke jako dobri. Brnabić je rekla da je dalje unapređenje bilateralne saradnje sa SR Nemačkom od posebnog značaja za Srbiju. 

- Srbija je zahvalna Nemačkoj na pomoći i podršci u procesu evropskih integracija, jer je članstvo u Evropskoj uniji ključni spoljnopolitički cilj naše zemlje - naglasila je predsednica Vlade u razgovoru sa državnom ministarkom Merk. 

Posebna tema razgovara bili su ekonomski odnosi i ekonomska saradnja Srbije i Nemačke. 

Nemačka je investirala više od 1,4 milijarde evra, a u više od 370 nemačkih kompanija u Srbiji zaposleno je oko 35 hiljada radnika.

- Nemačka je među vodećim privrednim i spoljnotrgovinskim partnerima Srbije i jedna od prvih pet investitora - istakla je Brnabić u razgovoru i dodala da smo posebno zainteresovani za povećanje nemačkih investicija, pre svega u oblastima infrastrukture, autoindustrije, energetike i poljoprivrede. 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading