OVE SARDINE SU OPASNE I UPRAVO SU POVIČENE SA TRŽIŠTA: Evo gde su se sve prodavale

Autor:

Vesti

08.07.2023

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz evropskog sistema tumače kako je rizik ozbiljan

OVE SARDINE SU OPASNE I UPRAVO SU POVIČENE SA TRŽIŠTA: Evo gde su se sve prodavale

Foto: pixabay.com

Slane sardine marke Stella povlače se sa hrvatskog tržišta zbog moguće prisutnosti histamina iznad zakonski dozvoljenih granica, upozorili su iz evropskog sistema za brzo uzbunjivanje.

Proizvod se prodaje u vakumiranim pakovanjima od 200 grama. Proizvođač je italijanska kompanija Stela iz Milana. Usoljenu sardinu ne bi trebalo konzumirati i trebalo bi vratiti je na prodajno mesto, savetuje se kupcima.

Iz evropskog sistema tumače kako je rizik ozbiljan, a povišene vrednosti histamina otkrivene su službenim kontrolama na tržištu, i to na prodajnim mjestima u Italiji. Sardine su se prodavale u Italiji i Hrvatskoj, a zemlja prijave je Italija.

Histamin je posebno problematičan za osobe koje su alergične na njega. Povišeni nivoi histamina u ribi obično upućuju na nedovoljnu svežinu proizvoda, loše hlađenje i slabije higijenske uslove.

Simptomi trovanja histaminom su smetnje u probavi, mučnina, glavobolja, visoka temperatura, gubitak daha i kožni osip i svrab, prenose mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading