VESIĆ: Velika je čast biti ministar u vladi, hvala Vučiću i Vučeviću na poverenju

Autor:

Vesti

30.04.2024

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodao je da je za ovu godinu planiran završetak 166 kilometara autoputa i brzih saobraćajnica, a da je do kraja 2026. godine planirana izgradnja 480 kilometara.

VESIĆ: Velika je čast biti ministar u vladi, hvala Vučiću i Vučeviću na poverenju

Foto: ATAImages,ST/Dragan Kadić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas, povodom predloga za sastav Vlade Srbije koji je predstavio mandatar Miloš Vučević, da je velika čast biti ministar u srpskoj vladi i da će se truditi da, u skladu sa državnom politikom, nastavi da radi na infrastrukturnim projektima kako bi oni na vreme bili završeni.

- Želim da se zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću, mandataru za sastav vlade Milošu Vučeviću i svojoj Srpskoj naprednoj stranci (SNS) na poverenju i časti koju su mi ukazali - rekao je Vesić za Tanjug.

Dodao je da predlog da i u narednom sazivu vlade obavlja funkciju ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture njemu govori da je SNS zadovoljna načinom na koji je do sada obavljao svoj posao.

- Čeka nas već ove godine završetak novih 108 km pruge od Novog Sada do Subotice, što znači da ćemo imati ove godine 183 km brze pruge. Zemlja smo koja u Evropi gradi najviše kilometara brze pruge, iako nismo najbogatiji, ima i bogatijih od nas, ali ne rade i ne investiraju toliko u brze pruge - rekao je Vesić govoreći o planovima ministarstva za naredni period.

Dodao je da je za ovu godinu planiran završetak 166 kilometara autoputa i brzih saobraćajnica, a da je do kraja 2026. godine planirana izgradnja 480 kilometara. 

- Očekuju me neki novi projekti kao što je projekat brze saobraćajnice 'Karađorđe', nastavak autoputa od Požege prema srpsko-crnogorskoj granici i prema Užicu. Očekuju nas da nastavimo da radimo brzu prugu koju radimo s Evropskom unijom od Beograda do Niša - novih 230 kilometara. Rekonstrukcija pruge Beograd-Bar - više od 200 kilometara dužine. Nastavka od Brestovca - 23 kilometra ispod Niša prema Prešovu, a kasnije do Skoplja - rekao je Vesić. 

Vesić je dodao da Ministarstvo očekuje i nastavak projekata "Čista Srbije" i ubrzavanje izgradnje kanalizacije koje spada u komunalnu infrastrukturu.

- U narednom periodu mene i moj tim čeka mnogo zadataka, ali daću svoj doprinos da u skladu sa politikom Vlade Srbije infrastrukturni projekti nastave da se sprovode - rekao je Vesić.

On je ocenio da je Srbija izabrala da ubrzani razvoj infrastrukture, pre svega saobraćajne, bude osnova porasta bruto domaćeg proizvoda (BDP).

- On (BDP) do kraja mandata vlade treba da iznosi skoro 100 milijardi evra godišnje i da s druge strane omogući da u 2027. godini prosečna plata u Srbiju bude 1400 evra, a prosečna penzija i minimalni lični dohodak 650 evra - zaključio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading