ĐURIĆ ZAPUŠIO USTA ŠIPTARIMA: Uskoro će sarađivati samo sa Bagdadijem

Autor: Republika

Vesti

02.12.2018

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić ukazuje, uoči sutrašnje posete komesara Johanesa Hana, da Priština postaje sve izolovanija, posle uvođenja taksi od 100 odsto na robu iz Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM

- Ako ovako nastave, moći će da imaju političke odnose samo sa Abu Bakirom al Bagdadijem, tako da treba da budemo strpljivi i istrajni", rekao je Ðurić za Pink i dodao da se pravo lice albanskih vlasti na KiM vidi i iz izjave Envera Hodžaja, koji bi da "pravi pakt za rat i koaliciju protiv mira - kazao je on.

- To je poziv na stvaranje pakta koji bi za cilj imao da razori i regionalnu stabilnost i poziva na stvaranje velikoalbanskog kalifata od Ohridskog jezera, pa sve do Boko kotorske, a možda i dalje. Očigledno je da je Enveru Hodžaju u glavi 1941. godina i da on želi povratak čitavog regiona u vreme kada su pod silama Osovine ove teritorije bile objedinjene pod albanskom i pod vlašću takozvane NDH-a - rekao je Đurić.

On je ocenio da bi u normalnim okolonostima ovakve izjave trebalo da komentariše ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ali da imajući u vidu ozbiljnost sa kojom Albanci u Prištini žele da naruše regionalni mir, Srbija se može smatrati žrtvom nastojanja Prištine da "čitav region gurne u plamen sukoba".

Upitan za situaciju na severu KiM, i za sutrašnju posetu komesara za proširenje EU Johanesa Hana, Ðurić kaže da onaj ko je uvodio takse očigledno nije čitao narodnu pesmu "Početak bune protiv dahija", te da ne zna da "ne može jedna raja dva harača da daje".

- Srbi na KiM su se na dostojanstven i miran način digli protiv odluka Prištine, lično sam ponosan na hrabrost i i odlučnost koju su pokazali u prethodnih nekoliko dana, nastaviće se mirni protesti. Danas pažljivo pratite obraćanje srpskih poslanika u pokrajinskoj skupštini, akciju žena, a sutra nas očekuje na severu KiM veliki marš žena - žene protiv taksi  naveo je direktor Kancelarije za KiM.

On je istakao da je za utorak najavljen veliki sabor svih Srba sa KiM koji će se okupiti u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici, Štrbcu u drugim mestima i na "miran, gandijevski, hiršćanski način" pokazati nemirenje sa merama.

Ðurić je zaključio da Srbija danas ima dovoljno snage da zaštiti svoje građane.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Mikica

02.12.2018 14:33

Nista nije Djuric izmislio, sve sto je rekao, ziva je istina.

Marija

02.12.2018 14:41

Tesko da ce bilo koja ozbiljna drzava saradjivati sa Kosovskim Albancima jer oni se pokazuju kao neozbiljni neodgovorni jer ne postuju nista.

Lela

02.12.2018 14:43

Djuric zna kako sa Siptarima i kako da ih stavi na svoje mesto.....

mima

02.12.2018 14:48

Šiptarska gamad ima da kleči na kolenima pred Srbijom...doći će i naših 5 min.