DSS: Zahtev da Srbija prizna "genocid" - nova ucena Brisela

Autor: Tanjug

Vesti

02.12.2018

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezolucija Evropskog parlamenta u kojoj se, između ostalog, kaže da je "osnovni korak Srbije prema EU njeno priznanje da je u Srebrenici izvršen genocid", predstavlja novu ucenu Srbije, ocenili su danas iz DSS.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Predsednik DSS Miloš Jovanović sa saradnicima

U saopštenju te stranke navodi se da ovaj zahtev EP potvrđuje moralnu hipokriziju vodećih zemalja EU, kao i duboko usađeno neprijateljstvo prema srpskoj državi i narodu.

- EU nije Hrvatskoj postavila uslov da prizna i osudi genocid izvršen u Jasenovcu i etničko čišćenje srpskog naroda zločinačkom akcijom ''Oluja''. EP od BiH ne zahteva priznanje i osudu ratnih zločina izvršenih nad Srbima u srednjem Podrinju, niti kažnjavanje izvršilaca i nalogodavaca poput, upravo oslobođenog, Nasera Orića - navode iz DSS.

Ističu, da je pravi put za Srbiju učešće u procesu gde bi sarađivala sa EU, bez članstva.

- Da li će Srbija da pređe ćutke preko novog ponižavanja i prihvati da je zločin u Srebranici genocid, a time i da je Republika Srpska genocidna tvorevina? To je pitanje za sve one koji smatraju da evropski put Srbije nema alternativu, bili oni danas na vlasti ili nastoje da sutra budu - zaključuju iz DSS.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading