Evo šta je Vučić poručio šefu NATO!

Autor: Tanjug

Vesti

06.12.2018

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg saglasili su se danas u telefonskom razgovoru da su očuvanje mira i stabilnosti od najvećeg interesa za Srbiju i ceo region.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

Predsednik Vučić zahvalio je generalnom sekretaru Stoltenbergu na konstataciji da nije vreme za formiranje vojske tzv. Kosova, odnosno da namera tzv. Kosova da "transformiše svoje bezbednosne snage u vojsku dolazi u pogrešno vreme".

Vučić je izrazio zebnju zbog namera tzv. Kosova da formira vojsku i opasnosti koje taj korak nosi po opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i bezbednost Srbije, kao i mir i stabilnost u regionu.

Kako je saopšteno, dvojica sagovornika su se dogovorila da ostanu u stalnom i direktnom kontaktu, kao i da Vojska Srbije ponovo uspostavi svakodnevne kontakte sa snagama Kfora na Kosovu i Metohiji, kako bi razmenjivali informacije i pratili razvoj situacije.

 

 

Predsednik Vučić je upoznao generalnog sekretara NATO-a sa problemima sa kojima se Srbija, a posebno srpski narod na Kosovu i Metohiji, suočavaju zbog iracionalnog poteza Prištine da uvede taksu od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, suprotno sporazumima i dogovorima.

Stoltenberg izrazio je zahvalnost predsedniku Vučiću za odličnu organizaciju vežbe pružanja pomoći u vanrednim situacijama, koja je sa 900 učesnika, bila najveća vežba te vrste do danas, održanoj u oktobru u Srbiji.

On je takođe naglasio koliko ceni doprinos Srbije miru i stabilnosti u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Ana

06.12.2018 13:45

Verujem da će predsednik učiniti sve da obezbedi mir, a Albanci su ti koji stalno provociraju.

Gospodja Ministarka

06.12.2018 13:53

Vrlo je vazno da je Nato upravo nama dao zeleno svetlo, ulivajuci nam nadu da ce sve dalje korake Pristine, koji bi dovel do pogorsavanja situacije, oni stavili pod kontrolu!

Lela

06.12.2018 14:29

Siguran sam da ce predsednik uciniti sve da obezbedi mir,a Siptari su ti koji stalno provociraju....

mika

06.12.2018 14:38

Boricemo se za ocuvanje mira.