Daut Haradinaj: Vojska Kosova biće po standardima NATO!

Autor: Tanjug

Vesti

09.12.2018

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Daut Haradinaj rekao je da Kosovo stvara vojsku 21. veka prema standardima NATO, prenela je RTK 2.

RepublikaFoto: facebook.com/Daut Haradinaj
Daut Haradinaj

- Stvaranje vojske zahteva i finansijsku podršku. Videvši mnogo uznemirenih po ovom pitanju, želim da vam garantujem da su svi predviđeni parametri, kao i budžet za razvoj Bezbednosnih snaga Kosova obezbeđeni - rekao je Daut Haradinaj, brat kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

Daut Haradinaj pominjao se ranije u medijima kao jedan od prvih bivših pripadnika tzv. OVK protiv kojeg će Specijalni sud podići optužnicu zbog slučaja "Radonjičko jezero", odnosno ubistva 39 Srba, Albanaca i Roma tokom sukoba na Kosovu.

Daut Haradinaj, zvani Cufi i Obogaljeni, najpoverljiviji je i najbliži saradnik starijeg brata Ramuša Haradinaja sada u kriminalnim poslovima, a ranije u terorizmu.

Daut je, prema dokumentaciji koju su prikupili srpski istražitelji osim organizacije terorističkih akcija označen i kao neposredni ubica srpskih i albanskih civila lojalnih Srbiji.

Vezuje se za brojne likvidacije, terorizam i kriminal.

Godine 2005. osuđen je na pet godina zatvora zbog ubistva trojice Albanaca tokom rata, a u vreme sukoba u Makedoniji slovio je za glavnog organizatora pripadnika OVK sa Kosova u Makedoniji, naveo je RTS.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
goca

09.12.2018 08:50

Batalite bilo kakvo formiranje vojske jer nije u interesu mira.

atlas33

09.12.2018 09:08

Vazno je da ne zaboravimo zlodela ovog coveka a pravda ce doci.

Brane

09.12.2018 09:11

Nije sporno da će biti deo NATO snaga ali na sever neće sigurno kročiti.

King

09.12.2018 09:13

NATO se protivi formiranju vojske Kosova a on prica o nekim standardima.