Ispala godine! Brnabićeva poslala svima isto pismo, Rama mislio da je stiglo samo njemu!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.12.2018

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić nije poslala pismo samo albanskom premijeru Ediju Rami, već je uoči glasanja o prijemu tzv. Kosova u Interpol uputila pisma predsednicima vlada svih zemalja, objavio je "Blic".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Edi Rama bio ubeđen da mu je Brnabićeva poslala ekskluzivno pismo

- Pismo nije eksluzivno namenjeno Rami, već premijerima svih zemalja. Razlikuje se samo prva, početna rečenica pisma - navodi "Blic", pozivajući se na neimenovane izvore u Vladi Srbije.

Kako je objašnjeno, ta rečenica se razlikuje zavisno od toga da li je država čijem se predsedniku vlade Ana Brnabić obraća, priznala ili nije priznala Kosovo.

Brnabićeva je u pismu poslatom 16. novembra obavestila kolege širom sveta o tome kako vlast u Prištini krši Briselski sporazum, sa akcentom da više od 2.000 dana nije formirana čak ni Zajednica srpskih opština na šta se albansko rukovodstvo obavezalo.

- Deo pisma posvećen je i formiranju vojske Kosova koje je tek bilo u planu, zatim zaštiti kulturne baštine, zaštiti manjima (posebno Srba), etnički motivisanim napadima, kršenju sporazuma CEFTA- navodi izvor iz Vlade.

Prištinska "Koha ditore" objavila je danas da je premijerka Srbije uputila pismo albanskom premijeru, u kojem izražava zabrinutost da se situacija u regionu znatno pogoršava zbog Kosova i poziva Ramu da preispita podršku nezavisnosti Kosova.

U odgovoru premijerki Brnabić, navodi kosovski dnevnik, Rama kaže da je iznenađen njenim zahtevom i "podseća je na patnje koje je Srbija izazvala na Kosovu u proteklom veku, kao i na prepreke Srbije za napore Kosova da se pridruži međunarodnim organizacijama".

Stav Albanije je da je Kosovo nezavisna i suverena zemlja, naveo je albanski premijer u odgovoru premijerki Srbije, uz tvrdnju da Kosovo "ostaje neizmenjiva realnost koja je donela stabilnost u naš deo sveta", prenosi "Koha ditore".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
TSIDIMZ

21.12.2018 16:28

Rama truba ispao kao po obicaju.

koturaljka

22.12.2018 15:18

Rama je zalutao negde između Kosova i EU.