SUBNOR čestitao Vučiću na Ordenu

Autor: Tanjug

Vesti

08.01.2019

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom odluke predsednika Rusije Vladimira Putina da predsednika Srbije Aleksandra Vučića odlikuje vrhunskim državnim priznanjem Ordenom Aleksandra Nevskog, predsednik SUBNOR-a Dušan Čukić uputio je čestitku predsedniku Srbije u kojoj se ističe da je to veliko priznanje, kao i da se razložna i miroljubiva politika Srbije pokazuje kao ispravna.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vučić i Putin

"Sa ogromnim zadovoljstvom i osećanjem zajedničkog nacionalnog ponosa čestitamo ogromno priznanje - Orden Aleksandra Nevskog kojim Vas je odlikovao Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, čime se u proteklim vekovima samo nekoliko naših sunarodnika može podičiti tolikim doprinosom sveukupnoj uspešnoj saradnji dve države i odakle proizilazi uzajamno poštovanje, borba za mir, ravnopravnost, pravo na život u slobodi", navedeno je u čestitki u kojoj se podseća i da je ovaj orden još 1725. ustanovila carica Katarina Velika. 

Kako piše, "razložna i miroljubiva politika Srbije, gospodine Predsedniče, bez obzira na mučne trenutke koje podastiru zarad sopstvenih interesa pojedini moćni podstrekački akteri na svetskoj sceni, potvrđuje se kao ispravna i jedino moguća i to je, eto, belodano sve više i tamo gde još žmure protežirajuće palikuće kojima je Balkan uvek ciljan kao moneta za potkusurivanje". 

Foto: Republika

SUBNOR Srbije ističe da je mnogoljudna narodnooslobodilačka patriotska, državotvorna i antifašistička organizacija.


"Nosilac Sretenjskog ordena kojim ste nas nagradili povodom sedam decenija rada, nastavlja na domaćoj i svetskoj sceni da ujedinjena doprinosi opštem boljitku naše otadžbine i podstaknuta gigantskim priznanjem kojim ste Vi, gospodine Predsedniče Republike Srbije, odlikovani od Ruske Federacije, uverava da će znati da opstane na pravom putu uspeha i odupre se svim pokušajima rušitelja bilo sa koje strane da se pojavljuju", kaže se u čestitki.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (72)

Loading
Lela

08.01.2019 12:12

Predsednik Vucic je svojim zalaganjem zasluzio.......

Anka

08.01.2019 12:15

Ovo je samo jedna od potvrda rada i zalaganja predsednika Vučića!

Ivana

08.01.2019 12:15

Svi treba da mu čestitaju.

Marija

08.01.2019 12:16

Predsednik Vucic dobijanjem ordena samo je dokazao da to veliko Rusko priznanje je stvarno zasluzeno i ceo Srpski narod ponosi se time.