35 SAVETNIKA ima krvnik Haradinaj, a njihove plate će vas zgranuti

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.01.2019

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanici Demokratske lige Kosova u skupštini tzv. Kosova reagovali su na informaciju da premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj ima čak 35 savetnika, tražeći njegovu hitnu smenu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Vođa poslaničkog kluba LDK Avdulah Hoti rekao je da je ovo "vrhunac zloupotrebe novca građana, i da je "imenovanje 80 zamenika ministara, desetina nacionalnih koordinatora, dupliranja plata u kabinetu bilo samo početak".

- Ovome mora da se stane u kraj - rekao je Hoti.

Hadži Avduli, poslanik LDK, rekao je da veliki broj Haradinajevih savetnika ne savetuje apsolutno ništa.

- 35 savetnika, koji ništa ne savetuju, primaju platu koja je nekoliko puta veća od plate hirurga. Kancelarija premijera ima više od 600 zaposlenih, a od njih svako ima platu koja je veća od plate nastavnika. Imamo više od 80 zamenika ministara, više od 200 savetnika ministara, sa platama nekoliko puta većim od plata rudara i drugih radnika. Kosovo će kolabirati zbog zloupotreba i iznuda iz budžeta za savetnike bez saveta - rekao je Avdili i pozvao Haradinaja da da ostavku.

- Moraš da daš ostavku, Ramuše. Kosovo je veće od Ramuša Haradinaja i njegove klijentele. Kosovu je potrebna perspektiva, ekonomski razvoj, jednaka prava za sve i pristojne plate, zasnovane na kvalitetu i profesionalnoj osposobljenosti - zaključio je Avdili.

Drugi poslanik LDK, Naser Rugova, bio je još jasniji:

- Premijer ima 35 savetnika! Zamenik 11 savetnika! Najmanja i najsiromašnija zemlja u Evropi ima najglamurozniju vladu na kontinentu! Klasična otimačina para od najsiromašnijih građana u Evropi! Ovo je skandal - rekao je Rugova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading