Nedvosmislena potvrda da je država ubila mog oca! Nakon presude oglasila se Ćuruvijina ćerka

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

05.04.2019

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ćerka Slavka Ćuruvije, Jelena, izjavila je povodom današnje presude optuženima za ubistvo njenog oca, da je reč o istorijskom danu za Srbiju i jednom od najvažnijih dana za mene i moju porodicu.“

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Jelena Ćuruvija, ćerka pokojnog novinara

- Danas smo dobili nedvosmislenu potvrdu da je država ubila mog oca. Sudsko veće je državi poslalo poruku da ne može da ubija političke neistomišljenike, da za to koristi Državnu bezbednost i da prođe nekaznjeno - rekla je Jelena Ćuruvija.

Ona je dodala da je ovom presudom, takođe, poslata poruka i novinarima da ipak postoji spremnost sistema i sudstva da ih brani od budućih napada.

- Drago mi je što je ovo sudsko veće svojom presudom odlučilo da se obračuna sa mračnom proslošću naše zemije. Nadamo se da će, uprkos žalbama, Apelacioni sud potvrditi ovu presudu - navela je Jelena Ćuruvija u izjavi za Cenzolovku.

 

 

Podsećanja radi, novinar Slavko Ćuruvija ubijen je na Uskrs 11. aprila 1999. godine usred dana ispred zgrade u kojoj je živeo. U njega je hladnokrvno ispaljeno 17 hitaca u glavu i leđa bez šanse da preživi.

Prema optužnici, Ćuruviju je ubio Miroslav Kurak (koji je u bekstvu), a saučesnik mu je bio Ratko Romić, koji je drškom pištolja udario u glavu Ćuruvijinu nevenčanu suprugu Branku Prpu.

Kako piše u optužnici, on je ubijen "zbog javnog istupanja u zemlji i inostranstvu i kritike nosilaca političke vlasti, mogućnosti da utiče na javno mnjenje".

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na maksimalne zakonske kazne od po 30 i 20 godina zatvora četvoricu optuženih pripadnika nekadašnjeg Resora državne bezbednosti zbog ubistva vlasnika i novinara "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije, 11. aprila 1999. godine. Ubice Ćuruvije osuđene su ukupno na 100 godina robije. Marković i Radonjić osuđeni su na po 30 godina zatvora, a Romić i Kurak na po 20 godina robije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading