Završen sastanak Vučića i kosovskih Srba: Cilj Šiptara je da nam ukinu sve, na kraju i nas!

Autor: Informer, Politika, Republika

Vesti

10.04.2019

07:08 >> 12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić obratio se medijima nakon sastanka sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, povodom raspisivanja izbora u četiri srpske opštine na severu KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić sa predstavnicima Srba sa Kosova

Sastanku u Palati "Srbija" prisustvovalo je 137 predstavnika Srba sa celog Kosmeta, kao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

Aleksandar Vučić izjavio je da je smisao svega što kosovski Albanci rade da se Srbima na KiM oduzme pravo da slobodno misle, da imaju svoju glavu i da pominju svoju državu Srbiju. 

- To je smisao svega. Zato se vrši kampanja protiv Srpske liste i zato su i raspisani lokalni izbori na severu - rekao je Vučić posle sastanka sa predstavnicima Srba sa KiM.

Kosovski Albanci žele da ukinu Srbima pravo na mišljenje, rekao je on i dodao da je Todosijević razrešen samo zato što je rekao istinu o Račku iako , kako kaže, danas svi znaju da je to bilo fabrikovanje od strane Vilijama Vokera.

- Kao da su oni fini momci, koji su se borili za slobodu protiv nekih zlokovaca, kao da je Todosijević pobio 19 svedoka, a ne neko drugi. Izgovorio je nešto što se ne sviđa albanskom kriminalnom lobiju...Todosijeviću, ne smeš da budeš tu...Ali, to je usmereno da Srbi nemaju svoju glavu, ne smeju da misle, samo oni koju služe njihovim interesima i koji neće da pomenu državu Srbiju - rekao je on.

Oni imaju podršku SAD i nekih zapadnih zemalja, traže Srbe poslušnike koji nikad neće pomunuti Srbiju, već hoće lepo da žive na Kim, sa Albanciam i da Srbija sa tim nema nikakve veze.

Upozorio je da takođe, neskriveno, rade na ujedinjavanju Albanaca, Kosova i Albanije, i to - pred očima svih, svi se prave da to ne vide i da ništa nisu čuli, ćute posle toga -.

Predsednik Vučić prethodno je najavio u Mostaru da će danas imati duge razgovore s predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, nakon čega očekuje donošenje odluke u vezi sa izborima koje je kosovski predsednik Hašim Tači raspisao za mesta gradonačelnika u četiri opštine na severu pokrajine, a o čemu, dodao je Vučić, već ima neke ideje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Vučić je juče, u izjavi novinarima u Mostaru, upitan da prokomentariše odluku Prištine o raspisivanju izbora, rekao da želi o tome najpre da razgovara s predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

 - Imaćemo duge razgovore sa stvarnim predstavnicima Srba, onima koji predstavljaju narod, a ne samo sebe. Očekujem da s njima donesemo odluke. Imam određene ideje -  rekao je predsednik Srbije.

On je naveo da niko od stvarnih predstavnika Srba nije konsultovan za to kada i na koji način da budu raspisani izbori. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (86)

Loading
rada

10.04.2019 07:29

Vodice veoma bitne razgovore.

Luka

10.04.2019 07:42

Nas narod je skroz ne zasticen na Kosovu, teror je sve ucestaliji sa samo jednim ciljem da se i ono malo Srba sto je ostalo protera sa svojih ognjista. Sve to strane mirovne snage gledaju i svojim postupcima odobravaju.

Sanja

10.04.2019 07:43

Srbi moraju dati sve od sebe da ostanu u Kosovskim institucijama . Ako sve preuzmu Albanci, nece biti dobro .

Danijel

10.04.2019 07:45

Nadamo se najboljem mogucem resenju za nas narod!