Ministar Stefanović: Nasilje ključni deo politike Saveza za Srbiju

Autor: Tanjug

Vesti

10.04.2019

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da odluku o tome da li će se neki skup održati ili ne donosi policijska uprava za grad Beograd, a da se mnogi iz Saveza za Srbiju veoma često oglušuju o Zakon o prijavljivanju javnih skupova.

RepublikaFoto: Tanjug/N. PANČIĆ
Nebojša Stefanović

- Čelnici SzS često zaboravljaju da postoji zakon koji obavezuje svakoga ko želi da održi javni skup. Oni taj zakon ne poštuju, pojavljuju se i organizuju skupove koje niko ne prijavljuje - rekao je Stefanović gostujujući u Nacionalnom dnevniku TV Pink.

Ministar Stefanović je naveo da lideri SzS pokušavaju da izvrdaju i odredbe, kao što je odredba o spontanom okupljanju, dok su, s druge strane, pozivali ljude preko društvenih mreža da dođu na proteste.


- Nema spontanosti, ako neko nešto organizuje. Dolazimo do situacije da neko sebi dozvoljava da nasilje postane ključni deo njegove politike, ukoliko te politike uopšte ima - ocenio je Stefanović. 

Naglasio je da ne možete upasti u jednu televiziju i onda danima svima objašnjavati kako je to normalno. 

 

 

- To ne mogu da prihvatim i ne mogu da prihvatim da oni sebi dozvoljavaju ovako nešto, a onda da svima drže lekcije, kako smo mi vlada u kojoj se vrši pritisak na medije, a onda oni prete - rekao je Stefanović. 


Izrazio je zabrinutost zbog porasta agresije i nasilja koji se, kako kaže, manifestuju od strane političkih lidera SzS koji stoje iza protesta i dodao da se zna ko su oni. 

Stefanović je kazao da su Dragan Ðilas i Boško Obradović kolovođe i organizatori protesta koji za sebe govore da su borci za slobodu govora i medija.

- Nažalost, jedina stvar koju smo molili da ne bude nasilja, a ni to nisu uspeli da urade. Uvek usmeravaju pretnje, a završavalo se i fizičkim nasiljem nekoliko puta. I na kraju su ključne žrtve bili saobraćajni znaci - rekao je Stefanović.

Dodao je da su lideri SzS spremni da Srbiju, sa malim brojem ljudi na ulici, predstave kao zemlju sa velikim problemima u kojoj se nešto užasno dešava da bi se, kaže, vratili na vlast po svaku cenu.

O zabrani skupa Željka Mitrovića

RepublikaFoto: printscreen/TVPink

Ministar je prokomentarisao i odluku policijske uprave za grad Beograd da se zabrani skup "Stop violence, just love" u organizaciji direktora "Pink internešnel kompani" Željka Mitrovića, koji je bio najavljivan za subotu, 13. aprila, izražavajući uverenje da su profesionalci u policiji doneli dobru odluku.

- I to ne zato što mislim da je Mitrović hteo da napravi nešto čime bi se stvorio problem, već zato što mislim da bi to moglo da podigne tenzije. Naš posao je, bez obzira na volje i želje, da spuštamo tenzije. Mislim da je ovo bila dobra odluka - rekao je Stefanović.

Primetio je da, za razliku od Mitrovića koji je uredno podneo zahtev za održavanje skupa, postoje slučajevi, kao što je upad u RTS, kada su se lideri SzS oglušili na zakon koji ovo predviđa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Nikoletka

10.04.2019 20:05

Poruka ne jasna,a Srbija je glasna u svom izboru jer ne moze vise da gleda i trpi opoziciono zlo.

Baki

10.04.2019 20:09

Ja stvarno ne znam zašto niko nije uhapšen ili istamburan :)

Zika

10.04.2019 20:14

Celokupna opozicija je za nasilje.

Daki

10.04.2019 20:21

Ideju takve politike gradani nece podrzati!