Albanski narod se pobunio protiv glavnog tužioca koji odbija da goni Haradinaja: Krvnik preti

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.04.2019

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicioni Pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija protestovaće danas ispred Kancelarije glavnog tužioca Aleksandra Ljumezija zbog korupcije koja je, kako kažu, široko rasprostranjena među vladinim funkcionerima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Simbolično, protest je zakazan za 11:55.

- Nikada država Kosovo nije bila više zarobljena nego danas. Državno tužilaštvo se ne bavi ni ratnim zločinima ni posleratnim zločinima, ekonomskim kriminalom ili političkim zločinima", navodi se u saopštenju - prenela je prištinska Bota sot.

RepublikaFoto: youtube.com/Slobodno Srpski
Aljbin Kurti

Samoopredeljenje smatra da bi predstavnici institucija, Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji trebalo da se plaše glavnog tužioca, ali to, kažu, nije slučaj.

- Nikada nije bilo toliko korumpiranih ministara. Međutim, nijedan ministar vlade ne strahuje od glavnog tužioca Aleksandra Ljumezija - kažu u ovom pokretu.

Oni za Ljumezija kažu da nije tužilac, već "zec", kukavica, a možda je i ucenjen.

Haradinaj smatra da se Samoopredeljenje upliće u pravosuđe

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da postoji rizik od današnjeg protesta koji organizuje Samoopredeljenje protiv Ljumezija i ocenio da on znači uplitanje u pravosuđe.

- Postoji opasnost kada politička stranka protestuje protiv tužioca. To bi se moglo shvatiti i kao uplitanje ili pritisak na pravosuđe - rekao je Haradinaj novinarima nakon sednice vlade.

Haradinaj je podsetio lidere tog pokreta, koji je parlamentarna stranka, da pre protesta moraju da se iscrpe druga sredstva protiv glavnog tužioca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading