Vučić posle sastanka sa Mogerinijevom: Nema nastavka dijaloga dok ne ukinu takse!

Autor: Republika

Vesti

29.04.2019

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas nešto pre 14 časova sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini u Berlinu, gde će kasnije popodne biti održan samit o Zapadnom Balkanu, u organizaciji lidera Nemačke i Francuske, Angele Merkel i Emanuela Makrona.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon sastanka sa Federikom Mogerini da su razgovarali o brojnim temama, dodavši da joj je rekao da čim se ukinu takse, Srbija je spremna da nastavi dijalog.

- Drže ih gotovo 6 meseci. Govorili smo i o bilateralnim pitanjima, važnim pitanjima, ukazali smo na određene nelogičnosti kada je reč o povećanju državne pomoći i izvoza. Govorili smo i o problemima u izvozu čelika, ali je sigurno da se srpska ekonomija kreće unapred krupnim koracima - rekao je Vučić i dodao:

- Ne želim da pravimo politički cirkus, nego da večeras lepo pričamo. Želimo da očuvamo stabilnost, trajni mir i početak rešavanja onih problema koje su aktuelni. Nisam optimista da će se nešto večeras u Berlinu rešiti - rekao je on. 

Predsednik je rekao da do rešenja mora da se dođe kompromisom. 

- Ako je neko mislio da će to uraditi time što će nas pritiskati, nećemo gledati taj film - rekao je on i najavio da će i sutra imati bilateralne sastanke u Berlinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Ruzica

29.04.2019 13:20

Tako je !!!! Dok se ne ukinu takse!!! Nema price!!!

Sale

29.04.2019 13:21

Mogerini mora da utiče na prištinske političare da prihvate dijalog kao jedino razumno rešenje

rada

29.04.2019 13:26

Nema popuštanja, dosta je bilo

Tresimesi1

29.04.2019 13:28

Ne može svet da nas natera na nešto, a da to bude van interesa Srbije.Kada se Srbija ispoštuje onda možemo pričati o daljim koracima.