Da nije tužno bilo bi smešno! Lončar odgovorio na Đilasovu skandaloznu izjavu

Autor:

Vesti

30.04.2019

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas danas je na svom tviter nalogu izneo tvrdnju da se plate lekarima, nastavnicima i medicinskim sestrama u Srbiji smanjuju, dok se u Rumuniji i Bugarskoj povećavaju. Povodom ove skandalozne izjave oglasio se ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a njegovo saopštenje vam prenosimo u celosti.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zlatibor Lončar

- Da nije tužno bilo bi smešno, ali građanima Srbije više ništa ne može da bude smešno kad Đilas iznosi svoje komentare, jer znaju da se iza svake njegove "brige" za građane krije još neki unosan posao za neku od njegovih firmi.

Usudio se jedini gradonačelnik Beograda u njegovoj viševekovnoj istoriji koji je prestonicu Srbije ostavio u bankrotu da komentariše materijalni položaj zdravstvenih radnika u Srbiji računajući da ce novim lažima i obmana ostvariti jeftine političke poene. Srećom građane Srbije dobro služi pamćenje i sećaju se kako je zdravstveni sistem u ovoj državi funkcionisao u vreme dok je partija kojoj je tada pripadao Dragan Đilas vladala.

Dobro se sećaju da su tada gorele bolnice, da su direktori hapšeni zbog malverzacija prilikom javnih nabavki, da su građani sami kupovali sanitetski materijal i lekove, a da je za zaposljavanje postojala novčana kvota u zavisnosti koliko je osoba bliska i angažovana u vladajućoj partiji.

I dok se njihov ministar zdravlja lečio u Nemačkoj mladim lekarima u Srbiji nije bilo omogućeno da upisuju specijalizacije. Rezultat svega je bio da smo nasledili zdravstveni sistem u gorem stanju nego što su bile finansije Beograda, ako je to ikako moguće. Iz tog ponora, srpsko zdravstvo je počelo da se diže i oporavlja.

Ðilas o platama u zdravstvu

Podsetimo, Dragan Ðilas je danas je na svom tviter nalogu izneo tvrdnju da se plate lekarima, nastavnicima i medicinskim sestrama u Srbiji smanjuju, dok se u Rumuniji i Bugarskoj povećavaju.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić



- Lekar u Rumuniji ima min.platu 1960 evra", napisao je Ðilas i zapitao da li je stav ŠP da će lekar u Srbiji imati minimum 1.000 evra "populisticki ili realan - napisao je lider opzicije.

On je uz ovaj tvit objavio i tekst iz medija o tome da Bugarska, Rumunija i Mađarska da bi sačuvali radnike povećavaju plate i do 40 odsto.

Očigledno je da Đlias nema pojma o zdravstvu, ali se dobro razume u biznis, posebno onaj koji obezbeđuje da novac građana Srbije završi u njegovim firmama.

Ono od čega ne može da skloni glavu jesu proste činjenice, koje kažu da su samo plate medicinskih sestara od 2009. godine do danas povećane 40 odsto.

Biznismen poput Đilasa bi sigurno lako mogao da izračuna kolike bi im bile plate da one stotine miliona novca građana Srbije nisu završile u njegovim firmama dok je bio na vlasti, već tamo gde je trebalo i za šta su bile namenjene.

Vreme je da oligarh Dragan Đilas pošalje u penziju političara Dragana Đilasa, jer mu očigledno politika i briga o građanima nikako ne ide od ruke - zaključio je Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (56)

Loading
Dejan

30.04.2019 18:04

Đilas i dalje pokušava da obmanjuje narod ali mu to više ne prolazi.

Marija Lazic

30.04.2019 18:15

Da nije tužno bilo bi smešno, ali građanima Srbije više ništa ne može da bude smešno kad Đilas iznosi svoje komentare.

Milica

30.04.2019 18:26

Ma da nisu u njegovo vreme bile vece? Sram ga bilo! Dok je bio na vlasti narod nije imao sta da jede!

Nemanja

30.04.2019 18:33

DJilasove lazi postace legendarne, jer kada on izlaze i sam misli da je istina.