Mali: Tokom posete Makrona očekujem razgovore o izgradnji metroa

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.05.2019

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da tokom posete francuskog predsednika Emanuela Makrona, koja je najavljena za 16. jul, očekuje razgovore i odluku da li će Francuzi graditi metro u Beogradu, potvrdu dobrih rezultata rada kompanije "Vansi", koncesionara Aerodroma "Nikola Tesla", ali i privođenje kraju dogovora o izgradnji postrojenja za preradu otpada u Vinči.

RepublikaFoto: ST/Vlada LUKIĆ
Siniša Mali

Mali je na trbini Srpske napredne stranke u Beogradu odgovarajući na pitanja mladih pristalica vladajuće stranke rekao da Francuska postaje sve važniji ekonomski partner Srbije.

- Uz Italiju i Nemačku, koje su najvažniji naši ekonomski partneri, i Francuska polako postaje sve važniji ekonomski partner Srbije - rekao je Mali.

Dodao je da to potvrđuje ne samo poseta francuskog predsednika već i Sporazum o otvaranju Razvojne agencije Francuske u Srbiji, a koji je, podseća Mali, Skupština Srbije ratifikovala početkom godine.

- To je prva francuska agencija u ovom delu Evrope, što govori o tome da oni žele više da investiraju u Zapadni Balkan - istakao je Mali.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Emanuel Makron

Najavio je i da s Makronom dolazi i veliki broj francuskih privrednika.


Francuska kompanija "Vansi" prošle godine postala je koncesionar Aerodroma "Nikola Tesla", a Grad Beograd je 2017. godine potpisao ugovor o javno-privatnom partnerstvu u pružanju usluge tretmana i odlaganja komunalnog otpada u deponiji Vinča s francusko-japanskim konzorcijumom "SUEZ Groupe SAS & I-Environment Investments limited".

Mali kaže da su upravo te dve francuske kompanije "otvorile vrata" za dolazak i drugih francuskih investitora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading