Vučić: Predsednik Lukašenko ove godine dolazi u Srbiju

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

19.06.2019

10:18 >> 10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu s ministrom odbrane Belorusije, geeneral-potpukovnikom Andrejem Ravkovom, o daljem razvoju saradnje dveju zemalja, posebno u oblasti odbrane.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić tokom sastanka

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, predsednik Vučić izrazio je zadovoljstvo što će se za dva dana u Minsku sastati s predsednikom Aleksandrom Lukašenkom i ponovo imati priliku da s njim razmotri mogućnosti za unapređenje veza Srbije i Belorusije. 

On je takođe izrazio nadu da će predsednik Belorusije do kraja godine posetiti Srbiju.

Predsednik Vučić je zahvalio državnom vrhu Belorusije na principijelnom stavu i kontinuiranoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama protivljenjem prijemu tzv. Kosova u njihovo članstvo. 

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Andrej Ravkov i Aleksandar Vučić

On je ministra Ravkova takođe upoznao s bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji, odnosno sa jednostranim potezima vlasti u Prištini koji direktno ugrožavaju život tamošnjih Srba.

Dvojica sagovornika konstatovali da je saradnja u oblasti odbrane u proteklom periodu dostigla visok nivo koje Srbija i Belorusija imaju u drugim oblastima, a razmotrili su i mogućnosti za dalje unapređenje vojno-vojne, vojno-tehničke, vojno-ekonomske i vojno-obrazovne saradnje, dodaje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Miki

19.06.2019 10:41

To je dobra vest, treba razvijati prijateljstvo sa Belorusijom, jer je prijateljstvo najveca ljudska vrednost.

Aleksandar

19.06.2019 10:44

Bilo bi lepo da predsednik Lukasenko dodje u posetu.

neda

19.06.2019 10:46

Predsednik Republike Srbije je najvise uspostavio veze i kontakte sa raznim ljudima i zemljama, tako treba samo da nastavi.

Koja

19.06.2019 10:47

Lukašenko je veliki prijatelj srpskog naroda i uopšte ne sumnjam da će nam pomoći uvek kad nam bude trebalo. Nabavka oružja je potvda da je naša ekonomija napredovala i možemo da očekujemo bolje dane u budućnosti.