(FOTO) Koliko koštaju zveri koje voze političari? Kola vredna stotine hiljada evra, a puna usta borbe za obične ljude

Autor:

Vesti

06.07.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok većina naroda jedva skrpi novac za polovan automobil, star 10 ili 15 godina, pojedini političari voze limuzine čija cena dostiže nekoliko desetina hiljada evra. To možda nikome ne bi smetalo da oni ne koriste svaku priliku da pričaju kako građani Srbije jedva sastavljaju kraj s krajem i da se u Srbiji teško živi.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ/Tanjug/J. PAP/ST/E. ČONKIĆ/Dejan Briza/Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Primera ima i u vlasti i u opoziciji, a političari koji vole luksuz to se i ne trude da sakriju, već ulicama paradiraju u besnim limuzinama i džipovima. Tako funkcioner SNS i predsednik skupštinskog odbora za bezbednost Igor Bečić vozi rendž rover, čija cena prelazi 100.000 evra, a na pitanje odakle mu ta kola i da li smatra da je primereno da ih vozi u petak nam nije odgovorio. Pravo je pitanje, na koje takođe nismo dobili odgovor, ni kako se osećao dok je nedavno slušao predsednika SNS kako na stranačkom rukovodstvu prigovara pojedincima koji se bahate vozeći besna kola, noseći skupu garderobu i letujući na egzotičnim lokacijama.

Luksuz na točkovima voli i funkcioner SPS Dušan Bajatović, koji se, doduše, uglavnom vozi službenim kolima, koja često menja. Ipak, sva predstavljaju pravo bogatstvo na točkovima. Među opozicijom prednjače čelnici Saveza za Srbiju Dragan Đilas, Miroslav Aleksić, redovni govornik na protestima Branislav Lečić... U tom društvu našao se i bivši gradski menadžer (u Đilasovo vreme) Aleksandar Bijelić.

Srpski telegraf je već pisao o bahatoj vožnji i još bahatijem parkiranju pojedinih funkcionera. Tako je Bijelić uslikan dok je parkirao novi džip audi Q7 nasred trotoara, dok je Branislav Lečić bahato stao na mesto za invalide, što je takođe slikano.

Analitičar Mišel Zubenica kaže da se političari svojim razbacivanjem rugaju građanima i da bahatim ponašanjem neće dobiti poverenje birača. - Prosečne plate građana ne bi mogle da potkrepe troškove ni daleko jeftinijih automobila, a kamoli ovih čija suma dostiže i prestiže 100.000 evra. Svako ko vozi takve automobile, a finansira se iz državnog budžeta mora da dokaže poreklo tog novca. Ministri i poslanici imaju manju platu od 1.000 evra, niko od političara, ukoliko nema neki biznis sa strane, ne može sebi da priušti taj luksuz. Takve automobile mogu da imaju samo poslovni ljudi koji plaćaju porez preko svojih kompanija - zaključuje Zubenica.

Dragan Đilas: BMW serije 5

RepublikaFoto: S.T/Emil Conkić

Cena: od 46.774 do 91.972 evra, zavisno od opreme

Branislav Lečić: BMW serije 3

RepublikaFoto: Dejan Briza

Cena: od 38.990 do 43.679 evra, zavisno od opreme

Dušan Bajatović: Folksvagen tuareg

RepublikaFoto: Tanjug/J. Pap
Dusan Bajatović

Cena: oko 95.000E

RepublikaFoto: youtube.com/CAR TV
Folksvagen Tuareg

Miroslav Aleksić: Mercedes serije E

RepublikaFoto: twitter@MiikiAleksic
Miroslav Aleksić

Cena: od 42.912 do 113.892 evra, zavisno od opreme

RepublikaFoto: Republika
Mercedes E klase u vlasništvu Aleksića

Igor Bečić, Rendž rover

RepublikaFoto: Tanjug
Igor Bečić

Cena: više od 100.000 evra

Foto: youtube.com/Land Rover
Rendž Rover

Aleksandar Bijelić: Džip Q7

RepublikaFoto: youtube.com/Cars Overview
Audi Q7

Cena: oko 100.000 evra

Niko nam nije odgovorio

Igor Bečić je u petak, kada je čuo naša pitanja, naprasno rekao da je na sastanku i da će se javiti kasnije. Kada smo ga ponovo pozvali, nije se javljao. Nije odgovorio ni na poruke koje smo mu poslali. Istim povodom pokušali smo da kontaktiramo i sa Draganom Đilasom, Branislavom Lečićem, Miroslavom Aleksićem, Dušanom Bajatovićem i Aleksandrom Bijelićem, ali ni oni nisu odgovarali na naše pozive i poruke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading