Inspirativna čestitka Aleksandra Vučića Makronu povodom praznika Francuske republike

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

14.07.2019

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas, povodom nacionalnog praznika Republike Francuske, uputio čestitku predsedniku Emanuelu Makronu, uz želju za napredak zemlje i blagostanje njenih građana, kao i uz poruku da će već sutra imati čast da mu poželi dobrodošlicu u Beogradu.

RepublikaFoto: youtube.com/Tanjug News Agency official
Aleksandar Vučić

U čestitki se kaže:

- Vaša ekselencijo, dragi prijatelju,

Primite moje iskrene čestitke povodom nacionalnog praznika, uz najbolje želje za napredak Francuske i blagostanje svih njenih građana. Dok veličanstvenom paradom na Jelisejskim poljima slavite slobodu, jednakost i bratstvo, sa ponosnim narodom Francuske svetkuju svi koji dele te neprolazne uzore. Među njima su i građani Srbije, zemlje koja je uvek vojevala za ideale slobodarstva i nezavisnosti. 

Samo dan kasnije imaću čast da Vam poželim dobrodošlicu. 

Vi ste, posle bezmalo dve decenije, prvi predsednik Francuske u poseti Srbiji, i to u godini u kojoj obeležavamo 180-godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa. 

Dolazite u Beograd, u jedan od samo pet gradova van Francuske ovenčanih ordenom Legije časti, koji je srpska prestonica zaslužila "za žrtve, hrabrost i veličanstven otpor u Velikom ratu", u Beograd koji je jedinstven po Spomeniku zahvalnosti Francuskoj, i u Srbiju, čija je borba za slobodu bila inspiracija jednom Viktoru Igou. Zato će Vaša poseta da nas podseti na to da su dva naroda iskovala bratstvo u najtežim istorijskim okolnostima. 

Vaša poseta predstavljaće i potvrdu da su Srbija i Francuska na dobrom putu da dostignu više nivoe političke i ekonomske saradnje, kakve zaslužuju njihovo postojano prijateljstvo i proklamovano strateško partnerstvo. I danas delimo vrednosti na kojima počiva savremena Evropa i uveren sam da je, u Vašoj viziji reformisane Evropske unije, naš evropski put realan i ostvariv.

RepublikaFoto: Tanjug
Emanuel Makron i Aleksandar Vučić

Uvek možete da računate na Srbiju kao pouzdanog partnera u održavanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu. 

Dozvolite da, imajući u vidu ugled i uticaj Francuske u okvirima evropske i svetske politike, istaknem značaj podrške koju pružate našoj regionalnoj politici mira i saradnje, kao i rešavanju pitanja od vitalnog interesa za napredak Srbije, poput pitanja Kosova i Metohije.

U očekivanju Vašeg dolaska u Beograd, primite, ekselencijo, srdačne pozdrave i izraze dubokog uvažavanja - navodi se u čestitki predsednika Vučića upućenoj predsedniku Makronu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
maja

14.07.2019 06:45

Dobro nam dosao Predsednik Makron

Alexandar

14.07.2019 07:48

Makron i zasluzuje takvu cestitku.

Miki

14.07.2019 08:04

Predsednik Vučić je pokazao da je pravi prijatelj Francuske.

Mila

14.07.2019 09:01

Sutra Makron dolazi u Srbiju, a mi ćemo dokazati koliko cenimo Francusku i koliko želimo da imamo i razvijamo sve jače odnose i saradnju sa njom