NOVA KOALICIJA: Pakt Vuka i Sergeja protiv Đilasa!

Autor:

Vesti

16.07.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mada su u prvi mah svesrdno pokazivali jedinstvo pred kamerama, ispada da je situacija značajno drugačija kad se ugase svetla reflektora - Dragan Đilas je za bojkot, a Vuk Jeremić i Sergej Trifunović napravili su protiv njega svojevrsnu koaliciju jer ipak ne žele da se odreknu potencijalnih poslaničkih mesta i rešeni su da okušaju sreću na izborima.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ, Tanjug/ F. KRAINČANIĆ
Foto: Ilustracija

Kako saznajemo od sagovornika iz vrha Saveza za Srbiju, Đilas uporno insistira da se odmah proglasi bojkot i žestoko kritikuje sve koji su protiv takve ideje. S druge strane, s Jeremićem je zahladneo odnose još otkako je izbila afera "transkripti", kada su procurili razgovori Jeremića i Milana Roćena, bivšeg savetnika Mila Đukanovića. Potom je nekadašnji gradonačelnik ušao i u otvoreni sukob sa Trifunovićem, koji je kulminirao nakon gostovanja na N1, prvo glumca, a posle i Đilasa.

- Ima još mnogo vremena do proleća 2020, kada će građani izaći na glasanje, ali jasno je da u opoziciji zbog toga trenutno bukti pravi rat. Lideri opozicije ne slažu se među sobom kako treba delovati, više se ponašaju kao hijene, svako grabi za sebe i pokušava da nametne svoj interes ispred zajedničkog - navode naši sagovornici.

SAMI ĆE SE UBITI

Pa tako, ističu, u tvrdom stavu na jednoj strani usamljen je Đilas sa svojim saradnicima, dok na drugoj Trifunović i Jeremić vode svoju igru.

- Situacijom u koaliciji nije zadovoljan Vuk Jeremić, i on traži elegantan način da napusti SZS, ali i da pokaže svoju snagu na izborima. Trifunović je pak na svoju ruku. On smatra da treba srediti izborne uslove, ali i da nedvosmisleno treba izaći na izbore jer je to smisao postojanja političkih organizacija - dodaju naši izvori.

Analitičar Dejan Vuk Stanković za Srpski telegraf ističe da su lideri opozicije neusaglašeni.

STANKOVIĆ: Biračko telo onih koji se odluče za bojkot preliće se ka drugim strankama

- Bojkot je loša odluka jer vodi u samomarginalizaciju stranaka koje se za njega odluče. Iskustvo iz 1997. to je i pokazalo. Drugo, opozicija nema snage ni kritičnu masu na ulicama za aktivan bojkot. Treće, čitava stvar završiće se tako što će izgubiti pozicije u institucijama i javnosti, a njihovo biračko telo će se prebaciti na druge stranke - ističe Stanković.

PREBACIVANJE KRIVICE

Urednik portala Embargo Predrag Jeremić dodaje da opozicija vrlo dobro zna da nema velike šanse na izborima i najradije bi da ih bojkotuje i time sakrije budući debakl, a da krivicu prebaci na tobože diktatorski režim...

RepublikaFoto: MUP Srbije

Policija: Dragan Đilas izneo grube neistine

Policijska uprava za grad Beograd demantovala je navode predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da su mu policijski službenici juče saopštili da nemaju saznanja da se vodi istraga protiv njega jer, pored ostalog, nemaju ovlašćenje da daju tu vrstu informacija.

Đilas je, kako se navodi u saopštenju, došao juče u prostorije PU za grad Beograd rekavši da je iz novina saznao da ga traži policija, te je želeo da se raspita o čemu se radi s obzirom na to da uskoro putuje u inostranstvo. Đilasu je predočeno da će, ukoliko za tim bude potrebe, biti uredno pozvan da da izjavu, u skladu sa standardnim procedurama, koje su iste i za njega kao i za sve druge građane Srbije, naveli su iz Policijske uprave, gde su ga uputili i da je za sve druge informacije potrebno da se obrati tužilaštvu.

- Napominjemo da su policijski službenici odgovorili u skladu sa važećim propisima, s obzirom na to da po zakonima nisu ovlašćeni da daju informacije o detaljima iz istraga niti o toku istih, te, shodno tome, ovakva obaveštenja nisu ni davali - navodi se u saopštenju PU uz apel "na pojedine političare da prestanu da vrše pritisak na institucije i iznose netačne navode".

- U velikoj nevolji je opozicija sada, nema program, nema ideju niti narodnu podršku, a sada se svađaju da li izaći na izbore i to pod uslovima koje su oni kreirali kada su bili na vlasti u Srbiji. Đilas misli da je u najboljoj poziciji jer ima velike pare, zna se kako stečene, pa bi mu odustajanje Vuka Jeremića dobrodošlo. U svakom slučaju, novi sukobi unutar opozicije će im oduzeti još koji promil ionako malog procenta osvojenih glasova na budućim izborima - zaključuje Jeremić.

 

 

Lideri SZS i PSG juče nisu odgovorili na naše poruke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
sonja ilic

16.07.2019 07:32

Kupus opozicija

hana

16.07.2019 07:52

Opozicija nema drugog posla.

Vladan

16.07.2019 08:02

Uknuti rijalite, a s druge stranei gledamo rijaliti opozicije koji obara sve rekorge gluposti i prostakluka !

Mira

16.07.2019 08:05

S obzirom da svako vuče na svoju stranu i misli samo na svoj lični interes, gde se narod i građani Srbije uopšte ne pominju niti je kome od opozicije stalo do građana, ništa od njih neće ni biti. Propali su a ni počeli nisu.