Vesić: Đilas hoće da na vlast dođe dekretom jer nema politiku

Autor:

Vesti

07.09.2019

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostovao je danas u emisiji "Novo jutro" na televiziji Pink.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Goran Vesić

Razgovarajući o brojnim temema koje se tiču grada Beograda, tokom intervjua bilo je prilike da se postave i pitanja o političkom životu u Srbiji.

Na pitanje o učešću Gorana Vesića u dijalogu između predstavnika vlasti i opozicije Vesić je odgovorio da opozicija suštinski ne želi da razgovara jer njima izbori nisu ni potrebni zato što nemaju sopstvenu plitiku.

- Đilasu glasovi nisu potrebni i po tome se vidi kako on doživljava politiku. On želi da na vlast dođe bez glasanja. Pošto znaju da nemaju glasove, sada žele da formiraju prelaznu vladu da bi dobili vlast bez izbora - rekao je Vesić.

Na pitanje o mogućnosti formiranja prelazne vlade koja bi pripremila izbore, Vesić je rekao da takva vlada ne dolazi u obzir jer ona predstavlja težnju Dragana Đilasa da dekretom dođe na vlast, što opet govori o tome da opozicija ne poseduje političku platformu i ideju sa kojom može da izađe pred građanje.

Gde su 916 miliona evra?!

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Dragan Đilas

Tokom gostovanja na televiziji Pink Vesić je govorio i o poslovanju firmi koje su u vlasništvu Dragana Đilasa.

- Dok je bio na vlasti Đilasove firme su zaradile 916 miliona evra! I ponavljam 916 miliona evra! A prijavio je samo 100 miliona evra prihoda - izjavio je Vesić.

 

-  Oni neće na izbore i da izađu pred građanje sa nekom idejom već žele dekretom da ih postave na vlast - zaključio je Vesić.

Govoreći o Trgu republike Vesić je rekao da je Beograd dobio jedan novi, urbani prostor na kojem će biti održavane brojne kulturno-umetničke manifestacije. 

Takođe se dotakao i kritike koju je Dragan Đilas izneo na račun Vesića i rekonstruisanog Trga republike gde je na društvenim mrežama lider stranke Slobode i pravde napisao da je "Vesić poseljančio Beograd".

- Đilas je rekao da smo poseljančili Beograd, pa srpski folklor je pod zaštitom UNESCO - odgovorio je kratko Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Nikola

07.09.2019 09:07

Na vlast se uvek dolazilo posle izbora, i to niko i nikada neće promeniti.

Miki

07.09.2019 09:39

Vlast se dobija na izborima.

Ana Marija

07.09.2019 15:44

Danas Đilas pati od amnezije i ne seća se da je na račun države i građana zgrnuo preko 619 miliona, srećom, građani se dobro sećaju.

Lala

07.09.2019 17:59

Cak i da Aca ne bude predsednik, Djilas svakako nikada nece biti vlast.