Ponavlja se suđenje za napad na Vučića u Potočarima

Autor: Tanjug

Vesti

23.09.2019

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Višem sudu u Beogradu danas je zbog promene sudije ispočetka krenulo suđenje dvojici policajaca, osumnjičenih za odavanje službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima, BIH, u julu 2015. godine, kada je bio napadnut.

Međutim, kako je ranije dobio poziv da svedoči, direktor policije Vladimir Rebić danas se odazvao pozivu i došao u sud, ali nije saslušan jer je novi sudija odlučio da se na današnjem suđenju održe uvodna izlaganja tužilaštva i odbrane.

Rebić treba da svedoči na predlog branilaca optuženih Milana Dumanović i Mladena Trbovića koji se terete za krivično delo odavanje službene tajne.

Sud nije odlučio kada će direktor policije dobiti novi poziv za svedočenje, kao ni o drugim predlozima odbrane koja je danas tražila da se neposredno pred novim sudijom ponovo ispitaju svi već saslušani svedoci.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Novi sudija je prihvatio predlog tužilaštva da se suđenje odvija bez prisustva javnosti zbog tajnosti podataka koji predstavljaju službenu tajnu, a biće iznošeni tokom suđenja i održao na snazi prethodno rešenje o isključenju javnosti.

Suđenje je prvobitno počelo u maju prošle godine, a isključena je javnost iz razloga "nacionalne bezbednosti i opravdanog interesa u demokratskom društvu".

Sud, međutim, može u toku postupka da preispita svoju odluku i eventualno otvori postupak za javnost, ali će presudu svakako saopštiti javno.

Foto: Tanjug
Vladimir Rebić

Sledeće suđenje iza zatvorenih vrata treba da se održi 25. novembra.

U ovom slučaju sudi se policajcima Milanu Dumanoviću i Mladenu Trboviću koji se terete za krivično delo odavanje službene tajne.

Bili su uhapšeni 31. decembra 2016, a 7. februara su pušteni da se brane sa slobode.

Detalji optužnice nisu još javno saopšteni, a prema pisanju nekih medija, sumnja se da su Trbović i Dumanović u izjavama za Al Dzaziru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine kada se dogodio napad na srpskog premijera.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Miki

23.09.2019 11:46

I ovaj sudski spor je pokazao da ne postoji savrseni zlocin, nadam se da ce odgovorni za odavanje sluzbene tajne biti osudjeni.

Darko

23.09.2019 11:55

Svi koji su krivi treba da odgovaraju za to što su počinili

Petar

23.09.2019 12:46

Svi koji su ucestvovali u napadu na predsednika moraju biti najostrije kaznjeni!

Ena

23.09.2019 13:05

Svaka promena sudije povecava duzinu trajanja postupka.