Od blata do zlata: Ovako je Đilas zgrnuo milijarde!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.09.2019

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić kaže da je vrtoglavo lično bogaćenje Dragana Ðilasa počelo 2004. godine, kada je postao visoki funkiocner DS-a i direktor Narodne kancelarije tadašnjeg predsednika Borisa Tadića.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vladimir Orlić

- Vrtoglavi uspeh Dragana Ðilasa počinje njegovim ulaskom u DS. Tada je imao firmu Dajrekt medija koja od tada napreduje - rekao je Orlić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, Ðilas je od 2004. godine stekao milijarde, a svoj prvi zarađeni milion, kako kaže, prijavio je već 2005. godine kada osniva firmu Multikom i kada je prvi osnivački udeo od 1,5 miliona evra.

Orlić tvrdi da je danas aktuelni lider Saveza za Srbiju počeo svoju karijeru kao "siromašni preduzetnik".

- Ðilas je počeo da se bavi politikom 90-tih kao lider studenata. U tom periodu počeo je i svoj prvi biznis. U Pragu je registrovao svoje tri kompanije koje su 90-tih i 2000. radile neuspešno - naveo je Orlić.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Dragan Đilas

Kako kaže, iz Češke je u Srbiju, prema zvaničnim podacima českog APR-a, doneo nešto manje od 74.000 evra i pokušao biznisom da se bavi i u Srbiji, ali "bezuspešno".

- U DS čiji je predsednik tada bio Zoran Ðindić nije mogao ni da priviri, mada postoje svedočenja da se na tu stranku pozivao kada je pokušavao da razmaše svoj biznis - rekao je Orlić.

Nagli uspon Dragana Ðilasa, ističe, počinje dolaskom Borisa Tadića na čelu DS kada postaje visoki funkcioner te stranke, član Glavnog odbora i Izvršnog odbora i direktor Kancelarije.

RepublikaFoto: Republika
Voli luksuz... Đilasov auto

- Iz godine u godinu lično bogatstvo Dragana Ðilasa nekadašnjeg gradonačelnika Beograda se samo uvećavalo da bi 2013. godine, prema izveštaju Krik-a samo u nekretninama imao 25 mliiona evra - rekao je on.

Kako navodi, Ðilasov lični finansijski uspon poklopio se sa "padom gradskih finansija" koje su u periodu njegovog ličnog bogaćenja dostigle 1,2 milijarde evra.

- Ne može biti slučajno da se namerno pravljena šteta za Beograd dešava paralelno sa njegovim ličnim bogaćenjem - rekao je Orlić.

Orlić je upitao sve kritičare rekonstrukcije Trga Republike, autoputeva i ulica koje se trenutno rade šta ih je sprečavalo da urade bolje kada su bili na vlasti i kada su to mogli.

Orlić ističe da danas Vlada Srbije donosi bolja rešenja za izborne procese, a da aktuelni opozicioni lideri kada su bili na vlasti nisu o tome razmišljali.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Uradite seminarski o bogaćenju

On je pozvao opozicione lidere Zorana Lutovca, Mariniku Tepić, Boška Obradovića i Sergeja Trifunovića, za koje kaže da se ovih predstavljaju kao studenti, jer su posećivali akademce iz Udruženja "1 od 5 miliona" tokom blokade rektorata, da urade seminarski rad u kome će obraditi temu "brzog bogaćenja jednog funkcionera na vlasti".

- Gde je još u svetu zabeleženo da se neko tokom funkcije ministra, gradonačelnika obogati toliko da se njegovo bogatstvo meri desetinama milona evra - pitao je Orlić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Dragan Marinkovic

25.09.2019 09:48

Od beskucnika do milijardera .Tuzna prica Djilasa Dragana.

Iva

25.09.2019 10:15

Zakon je isti za sve pa i za "svemocnog"Djilasa

ceca

25.09.2019 10:16

Vrtoglavi uspeh Dragana Ðilasa počinje njegovim ulaskom u DS.

ceca

25.09.2019 10:17

Đilas je vlast zloupotrebio za lično bogaćenje.