Dalibor Jevtić o izborima na KiM: Naš cilj je svih 10 mandata

Autor: Tanjug

Vesti

05.10.2019

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Srpske liste (SL) Dalibor Jevtić izjavio je večeras u Štrpcu da na sutrašnjim izborima očekuje ubedljivu pobedu Srpske liste, ali i razne vrste pritisaka i provokacija.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Dalibor Jevtić

Jevtić je za televiziju Pink rekao da je očigledno i evidentno da će SL pobediti sutra, ali i da je vrlo važno da ta pobeda bude što ubedljivija.

- Naš cilj je osvajanje svih 10 mandata, jer ćemo naj taj način jedino biti u prilici da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću damo tu potrebnu snagu u pregovorima koji će svakako uslediti - kazao je Jevtić.

On je pozvao sve Srbe da sutra izađu na izbore, da svoj glas daju srpskom jedinstvu, pre svega, i da na sve načine izbegnu provokacije, koje se, kako je rekao, očekuju.

 

 

Jevtić je, govoreći o mogućim pritiscima tokom sutrašnjih izbora, rekao "da će biti svega".

- Mi smo na to upozorili predstavnike međunarodne zajednice, posmatračku misiju EU koja je prisutna ovde, ukazali na potencijalnu manipulaciju glasovima koji su pristigli putem pošte, i ne samo to, i druge stvari. Svakako da ćemo pratiti svaki proces i da ćemo braniti svaki srpski glas - ustakao je Jevtić.

On je podsetio da je SL proteklih dana i nedelja, ali i od kako je osnovana, trpela razne pritiske sa raznih strana - od zabrane glasanja sa srpskim ličnim kartama do poslednjeg hapšenja članova SL, preko potencijalnih incidenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading