LIDER DVERI SE NE ODRIČE POSLANIČKE PLATE I PRIVILEGIJA: Boško bojkotuje parlament, a uzima gomilu novca od države

Autor:

Vesti

15.10.2019

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Dveri Boško Obradović, jedan od čelnika Saveza za Srbiju, bojkotuje parlament, zajedno s delom opozicije, ali ne odustaje od povlastica i privilegija koje ima kao poslanik iako ne ispunjava radne obaveze.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Obradović i Đilas

Danima već Obradović učestvuje u takozvanoj kampanji bojkota i poručuje da nema dobrih uslova za izlazak na parlamentarne izbore 2020. godine, a ipak mu ne pada na pamet da vrati novac koji dobija za smeštaj. A kao smeštaj koristi stan u elitnom delu Beograda, nedaleko od zgrade TV Pink na Dedinju, za čije mu iznajmljivanje parlament plaća 35.000 dinara mesečno.

Kako saznaje Srpski telegraf, lider Dveri stan iznajmljuje od zemljaka M. K. iz Ivanjice, a mesečne troškove u maksimalnom iznosu od 35.000 dinara, koliko svaki poslanik iz unutrašnjosti može da dobije, plaća mu upravo parlament, koji bojkotuje.

To, međutim, nije sve!

Obradoviću svakog meseca na račun legne i 21.900 dinara na ime odvojenog života od porodice, s obzirom na to da mu je kao poslaniku radno mesto u Beogradu, međutim, on se na tom radnom mestu ne pojavljuje.

 

682.800 dinara uzeo Obradović za stan u Beogradu i odvojen život od porodice

- Stan na Dedinju koji Obradoviću plaća država ima 75 kvadratnih metara, a sastoji se od dve sobe, kuhinje sa trpezarijom i dnevnim boravkom, kupatilom, toaletom, hodnikom i terasom. Prostor je iznajmljen na četiri godine, koliko mu traje mandat narodnog poslanika, pa će ga parlament finansirati do sredine 2020. godine - kaže izvor našeg lista.

 

Vesić: Misle samo na privilegije

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za Srpski telegraf poručuje da se naravno niko od njih neće odreći nijedne privilegije koju ima od države.

- Oni razumeju vlast kao mogućnost da neograničeno koriste privilegije od države i da se bogate na račun naroda - kazao je Vesić za naš list.

Kada se sve uzme u obzir, Obradović je pored poslaničke plate, koje se, iako je u bojkotu parlamenta, nije odrekao, u poslednjih godinu dana u svoj džep inkasirao 682.800 dinara po stavkama koje ne koristi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
vojkan

15.10.2019 17:59

VOLI FOTELJU I NOVAC....

Vuk

15.10.2019 18:09

Boška jedino i samo interesuju pare, kao i njegovog gazdu Đilasa ! Trebala bi blagajna da ih bojkotuje !

Bojan

16.10.2019 07:53

@Vuk - Ko ne dolazi na posao nema pravo na platu.

Nemanja

15.10.2019 18:26

Bosko je svoje lice davno pokazao !