Đilas i Lutovac se prave Englezi! Iz DS isparilo 200.000 evra

Autor:

Vesti

25.10.2019

05:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U dogovoru sa rukovodstvom Demokratske stranke prebacio sam 200.000 evra, i to preko Fondacije za unapređenje demokratije "Ljuba Davidović", otkrio je Dragan Đilas. Te ogromne pare, međutim, kako tvrde pojedini članovi DS, naprosto su isparile i od njih niko nije video ni cent.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Lutovac i Dragan Đilas u političko-finansijskoj sprezi

Đilas je, naime, u intervjuu Novom magazinu rekao da od DS nije uzeo ni dinar više od postojećeg duga, uz napomenu da je kamate po osnovu tog duga uplatio pomenutoj fondaciji.

- Dug koji sam preuzeo od banke skinuvši hipoteke ljudima na stanove isplaćen je posle četiri godine. Svaki dinar koji po zakonu na osnovu kamata pripada meni, dosad oko 200.000 evra, prebacio sam u dogovoru sa rukovodstvom stranke Fondaciji za unapređenje demokratije "Ljuba Davidović". Iza priča o tome kako ja zarađujem na stranci i ucenjujem ih stoji vlast i pojedinci koji su doveli DS na dva odsto podrške građana. Zoran Lutovac i njegov tim preuzeli su stranku u tom trenutku, oporavili je i ona je opet postala respektabilan politički faktor. Očigledno da je mnogo onih kojima to smeta - naveo je lider SZS, koji je u nekoliko rečenica uspeo da napravi pravi galimatijas i iznese dve potpuno suprotne tvrdnje - da je ceo dug otplaćen i da i dalje uzima kamate, ne objašnjavajući otkud kamate na otplaćeni dug.

Ipak, ove nelogičnosti manje su važne od činjenice da se u DS preko pomenute fondacije slilo 200.000 evra, kojih nigde nema.

- Verujte da bismo znali da su tolike pare ušle u stranku. Pa nije DS neka megakorporacija, pa da 200.000 evra niko ne primeti. Predsednik Zoran Lutovac nijednog trenutka nije pomenuo taj novac, baš kao ni bilo ko od njegovih najbližih saradnika - kaže sagovornik našeg lista iz DS.

Goran Jaić, sekretar DS i Lutovčev čovek od poverenja, za samo nekoliko meseci na funkciji ponovio se audijem A6

Kako kaže nas sagovornik, postoje, međutim, neke druge stvari koje ljudima u stranci bodu oči. Ne bi ga, kaže, čudilo i da su povezane upravo sa parama koje Đilas pominje.

- Sekretar DS Goran Jaić za svega nekoliko meseci otkad je na toj funkciji, iako formalno nije zaposlen, ponovio se automobilom audi A6. Po stranci su se svi pitali odakle mu tako luksuzan auto. Sad kad je Đilas sam pokrenuo priču o 200.000 evra koje je uplatio preko fondacije mnogi komentarišu da bi se u tom grmu moglo tražiti objašnjenje ovako naglog uzleta sekretara stranke - kaže za Srpski telegraf jedan istaknuti član stranke koji nije iz Lutovčeve ekipe i, kako nam objašnjava, muka mu je kad vidi šta se sve radi.

Ranije sasvim drugačije pričao

Da je Đilas imao sasvim druge namere gde će novac od kamata da uputi, pa se iz neobjašnjivih razloga odjednom predomislio, svedoči i njegova izjava iz februara prošle godine, kada je istakao da će sav novac od kamata uplatiti dvema humanitarnim organizacijama, među kojima nije bila Fondacija "Ljuba Davidović".

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Đilas

- Predložio sam DS da otprilike polovinu tog iznosa kroz donaciju "Multikom" vrati stranci (9,6 miliona dinara koliki je zakonski maksimum donacije političkoj stranci), a drugu polovinu uplati u humanitarne svrhe. Pošto taj predlog DS nije prihvatio, odlučio sam da sva sredstva od kamata budu uplaćena humanitarnim organizacijama Sigurna ženska kuća i Naša Srbija, i to već duže vreme radim na mesečnom nivou - rekao je tada Đilas.

Đilas i predsednik DS Zoran Lutovac juče nisu odgovorili na naša pitanja, dok je Jaić bio nedostupan na broj telefona koji ima redakcija našeg lista.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
OM

25.10.2019 07:34

Kad god je pronevera u pitanju, nema šanse da Djilas bude umešan u istu.

zara

25.10.2019 07:43

Opozicija je nacisto pukla

Pedja

25.10.2019 07:51

Opozicionari koriste stranke za svoje licno bogacenje.Videli smo to kod obradovica evo sad i Lutovac.

Kole

25.10.2019 08:04

Svi se prave blesavi zato su i dosli do 2 procenta glasaca. Lopovi nevidjeni.