LUDILO U SKUPŠTINI: Maja Gojković dobila anonimnu prijavu protiv sekretarke

Autor: Agencije, Republika

Vesti

22.09.2017

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da je dobila anonimnu prijavu sa navodima o protivzakonitom postupanju generalne sekretarke Skupštine Svetislave Bulajić i da je ta prijava prosleđena i inspekciji rada i Agenciji za borbu protiv korupcije i drugim nadležnim organima.

RepublikaFoto: Tanjug
Ovo nije prva prijava protiv Svetislave Bulajić

Maja Gojković je za izdanje "Politike" od petka rekla da je Agencija od nje tražila da dostavi neke podatke o Svetislavi Bulajić i da je on to uradila čim su podaci prikupljeni, kao i da je sada na Agenciji "da da svoj sud".

Maja Gojković je rekla da je u anonimnoj prijavi protiv Svetislava Bulajić, koju je dobila pre mesec dana, bilo i navoda o mobingu.Proteklih dana mediji su pisali da Svetislava Bulajić kupuje skupoceni nameštaj za svoj kabinet, bez javne nabavke, da je samu sebe slala na službena putovanja i potpisivala dnevnice, upisivala sebi prekovremene sate, da je smenila načelnika odeljenja za poslove poslaničkih grupa nakon što je on upozorio da su dosijei zaposlenih nezakonito kopirani i izneti iz parlamenta.

Kako je dodala, njoj su se lično obratili zamenici sekretara Skupštine Branko Marinković i Srđan Smiljković, koji su se žalili da je Svetislava Bulajić pokušala da ih iseli iz kancelarije, a da oni u tom trenutku nisu bili u parlamentu.

- Ja sam to zaustavila. To nije primereno ponašanje. Posao generalnog sekretara je jasno definisan, a svako treba da radi u skladu sa propisanim pravilima - rekla je Maja Gojković.

Svetislava Bulajić je navela da ništa što se ovih dana u medijima pojavljuje iz anonimnih izvora o njenom radu nije tačno.

- Trenutno imam i previše obaveza i odgovornosti da bih na lažne, anonimne i maliciozne prijave reagovala, ali sam svakako spremna i namerna da u roku adekvatno odgovorim zakonom predviđenim postupcima - rekla je Svetislava Bulajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
vuk

26.09.2017 16:25

Nije skupstina pijaca mora da se zna neki red.