Petronijević: Ako dođu na vlast, Savez za Srbiju bi propisivao gde građani smeju da se kreću

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

07.11.2019

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Gradskog ODBORA SNS-a Dragomir Petronijević upitao je danas na konferenciji za novinare ispred RTS predstavnike Saveza za Srbiju odakle im pravo da građanima ograničavaju slobodu kretanja i govora.

RepublikaFoto: youtube.com/Kancelarija za mlade, Grad Beograd
Dragomir Petronijević

- Ko su Ðilas, Obradović, Lutovac, Bastać i ostali da brane ljudima slobodu kretanja, da se okupljaju ispred RTS-a kako bi sprečili slobodu govora i da predsednik Srbije gostuje u emisiji na toj televiziji.... Ko su oni da opkoljavaju Predsedništvo i ne daju ljudima da idu na posao, da se okupljaju ispred kuća političkih neistomišljenika i da prete, da pale knjige, čupaju saobraćajne znakove i haos u ovom gradu - upitao je Petronijević.

Ocenjuje da bi građanima, ako bi SzS i Ðilas došli na vlast verovatno bilo propisano gde smeju da se kreću, šta mogu da govore, a da oni koji misle drugačije verovatno ne bi mogli ništa ni da govore.

Kako je naveo, bilo bi propisano i ko može da ide na posao, a ko ne, jer je, kaže, očigledno da političari okupljeni u SzS jedino umeju da se bave blokadama, sprečavanjem ljudi da se slobodno kreću u svojoj zemlji, da slobodno idu na svoj posao i da slobodno govore.

- To je katastrofalno ponašanje, ali slika i prilika dela opozicije. Građani Srbije mogu da vide ko su oni i šta su - kazao je Petronijević.

Petronijević: Ne mogu da razumeme kako neko ko se bavi politikom nema politički program

Ocenio je da je to fašističko ponašanje i ukazao da opozicija SNS-u govori da su diktatori, dok u stvari oni brane slobodu kretanja.

- To je autoprojekcija - kazao je Petronijević i dodao da ne može da razume da neko ko se bavi politikom nema politički program, a sa druge strane sprečava ljude da rade svoj posao, da govore, da drugačije misle.

Kako je istakao, potrebno je da prestanu sa takvim ponašanjem, jer to vodi u haos.

- Kao mlad čovek, kao građanin ovog grada, apelujem na sve političke činioce i subjekte u ovoj zemlji da naprave politički program... a ne da se bave blokadama, pretnjama, paljenjem, ucenama, rušenjem gradske infrastrukture... - naveo je Petronijević.

Dok je bio na vlasti Đilas napravio profit od 105 miliona evra

Petronijević tvrdi da Ðilas, "čovek koji je prodavao žvake u Češkoj" i koji je, kada je došao na javnu funkciju, imao 73.000 evra, sav novac zaradio obavljajući ministarski posao i posao gradonačelnika, baveći se trgovinom sekundama.

- Sada napadaju ljude u RTS-u, ulaze sa motornim testerama - kazao je Petronijević, pružajući, kako kaže, podršku novinarima u RTS-u.

Upitao je da li je to ta demokratija za koju se bore, te istakao da bi, umesto da prave te performanse bolje da objasne kako od profita od 73.000 evra do profita od 105 miliona evra.

Poručio je opoziciji da prestanu da se bave fašizmom i da objasne ono što interesuje građane i u krajnjem slučaju da naprave konačno politički program, ponude nešto građanima, pa da se i SNS, odnosno vlast sa tim uporedi.

Kako je kazao, SNS će nastaviti da se bori i za razvoj Beograda i Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Tanja

07.11.2019 14:12

Pa,narodu bi dojadili posle 2 dana!Ko je lud da njih podrzi na narednim izborima?

Sanja

07.11.2019 14:14

SzS ce da vlada Srbijom ono kao...Nikad!

Dixi

07.11.2019 14:24

Opoziciji ne treba drugi neprijatelj, sami su sebi najveci.

Lala

07.11.2019 14:30

Kakva crna vlast. Oni to mogu samo da sanjaju.