Vučić uskoro na večeri sa Makronom

Autor: Tanjug

Vesti

11.11.2019

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras u Parizu prisustvuje večeri koju francuski predsednik i domaćin Drugog Pariskog foruma o miru, Emanuel Makron, priređuje za učesnike te konferencije, a sutra ga sa Makronom očekuje razgovor, možda nikada važniji, kako je sam rekao.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Emanuel Makron i Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić tako počinje trodnevnu posetu zvaničnom Parizu, u svetlu sasvim novih okolnosti i na evropskoj i na regionalnoj političkoj sceni.

Francuski predsednik je ovih dana, naime, još radikalnije formulisao svoju strategiju redefinisanja Evropske unije, kojoj su potrebni "novi modaliteti", a istovremeno su, ovog vikenda u Ohridu, postavljeni osnovi za realizovanje "malog Šengena", inicijative srpskog predsednika za čvršće povezivanje i jaču saradnju šest ekonomija Zapadnog Balkana, koji teži članstvu u EU.

Priliku da sa Makronom razgovara o ta dva, za Srbiju i za region važna pitanja Vučić će imati sutra, prilikom tet-a-tet susreta na marginama Drugog Pariskog foruma o miru.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
sabrina

11.11.2019 14:50

nadamo se da ce Makron razumeti i shvatiti koliko nam je bitan "mali Sengen" i njegova podrska

oki

11.11.2019 14:52

Nas predsednik se bori za bolju buducnost Srbije !

Hedona

11.11.2019 14:53

Ovo je vrlo važan sastanak za našu državu i njene građane. Srbija danas ima predsednika koji zaista voli svoj narod i državu. Srbija je na pravom putu razvoja.

Miki

11.11.2019 15:06

Srbiji je jako vazna podrska Makrona kada je u pitanju "mali Sengen ".