Dragišić o špijunskoj aferi: Domaće službe odlično obavljaju svoj posao

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.11.2019

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojno-politički analitičar Zoran Dragišić ocenio je danas da otkrivanje nove obaveštajne afere u Srbiji, čiji akter je, inače, ruski špijun, potvrđuje da domaće službe odlično obavljaju posao i da građani mogu da imaju poverenja u sistem nacionalne bezbednosti.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Zoran Dragišić

- Ovo je prilično neprijatna situacija, koja potvrđuje tezu da u međunarodnim odnosima nema prijateljstava, da postoji samo interes i zato svi koji se zaklinju u Rusiju treba da se zamisle kada vidimo da i Rusija sprovodi nelegalne operacije prema Srbiji - rekao je Dragišić.

Dragišić je dodao da je uveren da službe znaju šta je predmet rada ruskog obaveštajca.

Profesor Fakluteta za bezbednost podseća da je Srbija zemlja prilično interesantna stranim obaveštajnim službama, i taj narativ da obaveštajne aktinvosti sprovode samo zapadne službe treba promeniti kada vidimo da to rade i Rusi.

Kako dodaje, činjenica da su naše sluzbe otkrile "aferu" može da ohrabri građane da imamo poverenje u državu i svoj sistem nacionlne bezbednosti.

Mediji su preneli da je ruski diplomata i pripadnik vojne obaveštajne službe Georgij Kleban akter snimka na kome se vidi kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom oficiru Srbije.

Snimak je 17. novembra objavljen na Jutjubu, njegova autentičnost je potvrđena, a dodatnu potvrdu dao je i istraživački novinar Hristo Grozev kada je objavio priču na svom Tviter nalogu.

Premijerka Srbije Ana Brnabić potvrdila je u izjavi za medije da je predsednik Srbije dao nalog Vojno-obaveštajnoj agenciji da ispita ceo slučaj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading