"Ne isključujem da su Rusi u pravu"

Autor: Tanjug

Vesti

21.11.2019

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije večeras isključio mogucnost da su Rusi u pravu kada kažu da je možda u slučaju obaveštajne afere reč o provokacijama pred važne susrete srpskih zvaničnika sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

On je odgovarajući na pitanje da li će ruskog predsednika Vladimira Putina pitati za obeveštajnu aferu u kojoj je učestvovao i ruski obaveštajac, prilikom njihovog susreta koji je planiran za 4. decembra, Vučić je na novinarima rekao da ne bi isključio mogućnost da se to sada dešava i zbog tih susreta planiranih u Moskvi.

- Ne isključujem da su Rusi po tom pitanju u pravu zato što mi posedujemo više snimaka koje nismo publikovali, jer to nije posao obaveštajnih agencija - rekao je Vučić povodom regovanja iz Moskve da se takve porvokacije dešavaju uoči važnih susreta zvaničnika Srbije i Rusije.

Srbija, navodi, ne beži od tih tema.

 

 

- Mi ne krijemo ništa, nemamo čega da se stidimo, a ruskim prijateljima verujemo da žele najbliže odnose sa Srbijom kao što mi želimo sa njima. Verujem da ćemo uspeti i tu vrstu poverenja, na kratko prekinutu, da izgradimo, jer nam ne pada na pamet da pravimo novu '48 i ne pada nam na pamet da Rusiju doživljavamo kao neprijatelja Srbije. Naprotiv - rekao je Vučić.

Za njega je, kaže, susret sa Putinom od izuzetnog značaja i nada se da će sa ruskim predsednikom da razgovara o najvažnijim pitanjima iz naše bilateralne saradnje i ekonomske saradnje.

- Predložili smo sastav naše delegacije, videćemo sastav ruske delegacije, jer će ovo biti na nešto višem nivou nego što smo očekivali, ne samo sastanak već radna poseta - kaže Vučić povodom predstojećeg susreta sa Putinom u Moskvi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
aki

21.11.2019 21:38

Odgovorni lideri ne donose ishitrene odluke i zato ce predsednik Vucic sacekati sve obavestajne podatke kako bi dobio pravu sliku jer odnosi dve zemlje su na visokom nivou

Marija

21.11.2019 22:27

Sve je moguce jer u danasnje vreme ceo svet zeli da ima prevlast.

Ana

22.11.2019 07:30

Sve je moguće i ni jedna se mogućnost ne isključuje.

Tina

22.11.2019 07:39

Predsednik ce biti stpljiv i sacekace da se istina sazna.